Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Wanneer een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren

Net als de meeste ondernemers, wilt u er vast zeker van zijn dat uw werknemers gelukkig zijn. Een tevreden werknemer is een productieve werknemer, en dat is goed voor uw bedrijf. Maar hoe weet u of uw werknemers al dan niet tevreden zijn met hun baan? De beste manier om daar achter te komen is door een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit te voeren.

Voer het onderzoek uit na een periode van werken

De beste tijd om een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit te voeren is aan het eind van het jaar. Dit geeft werknemers de tijd om te wennen aan hun rol en routines, en het stelt u ook in staat om te zien hoe ze presteren over een langere periode van tijd. Bovendien geeft het uitvoeren van een enquête aan het einde van het jaar u gegevens die u kunt gebruiken om beslissingen te nemen over loonsverhogingen, bonussen en andere voordelen voor het volgende jaar.

Proces van het onderzoek

Bij het uitvoeren van een onderzoek onder werknemers zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Ten eerste, zorg ervoor dat de vragen duidelijk en beknopt zijn. U wilt er zeker van zijn dat werknemers begrijpen wat u vraagt, en dat zij de vraag kunnen beantwoorden op een manier die zinvol voor u is. Ten tweede, geef werknemers voldoende tijd om de enquête te beantwoorden. Dit is belangrijk omdat u er zeker van wilt zijn dat ze de tijd nemen om goed na te denken over hun antwoorden. Tot slot, bedank uw werknemers voor hun feedback zodra de vragenlijst is afgerond.

Het uitvoeren van een onderzoek naar tevredenheid is een goede manier om ervoor te zorgen dat uw werknemers tevreden kunnen zijn en worden met hun baan. Door de tijd te nemen om uw werknemers te enquêteren, kunt u waardevolle feedback krijgen die u zal helpen bij het nemen van beslissingen over uw bedrijf. Het onderzoek kunt u laten uitvoeren door verschillende onderzoekbureau’s, zoals duomarketresearch.nl