Onderzoeksite
Image default
Gezondheid

Hoe kom ik van mijn rimpels af?

Om rimpels weg te werken zijn er veel behandelingen beschikbaar. De arts spuit vervolgens een middeltje in je gezicht om ze weg te werken, maar wat zijn de precieze mogelijkheden eigenlijk? Ik behandel er een aantal in dit artikel, lees dus snel verder om hier meer over te weten te komen!

Het middel dat in je gezicht wordt gespoten is in de meeste gevallen Botox. Ook bestaan de mogelijkheden om hyaluronzuur of collageen in te laten spuiten. Botox is een eiwit dat gezuiverd is. Het middel wordt in een erg kleine hoeveelheid in je spieren geïnjecteerd om zo de spieren te ontspannen en rimpels tegen te gaan. Door het blokkeren van de impulsen van zenuwen wordt het voorkomen dat spieren hier kunnen samentrekken. Voor een tijdelijke periode ontspant de desbetreffende spier en worden de lijnen op je gezicht minder zichtbaar. Na drie dagen is het al te zien en na twee weken is het resultaat volledig. Na drie maanden neemt het resultaat af.

Hyaluronzuur is een stof die al aanwezig is in je lichaam. De stof staat bekend doordat het de celregulatie regelt. Het zorgt voor een aantrekking van water en uiteindelijk dus de hydratie van de huid. De stof neemt echter af wanneer je leeftijd toeneemt. Wanneer je een injectie van hyaluronzuur binnenkrijgt, ontstaat er een nieuwe hydratatie van de huid. Het resultaat is mooi bij de neus, jukbeenderen, lippen en wallen. Echter wordt de stof afgebroken door je lichaam. Het resultaat blijft ongeveer een half jaar tot een jaar zichtbaar.

Deze twee behandelingen worden vaak gebruikt bij het bestrijden van rimpels. De prijzen kunnen sterk uiteen liggen. Bezoek hiervoor een aantal websites van klinieken om hier een goed beeld van te krijgen. Over Botox in Amsterdam en Botox in Nijmegen wordt over het algemeen goed gesproken. Zoek eens rond in deze gebieden, dan heb je gegarandeerd een goede start.

http://www.injectableklinieken.nl/