Onderzoeksite
Image default
Gezondheid

Let goed op bij een ooglidcorrectie

Er zitten veel risico’s aan een ooglidcorrectie. Je ogen kunnen gaan irriteren, er kunnen wondinfecties aan je ogen optreden en een allergische reactie op de verdoving is mogelijk. Veel van de risico’s zijn echter makkelijk te behandelen. Het risico wordt kleiner als de operaties door een bevoegde arts wordt uitgevoerd. Dit is echter lastig om goed over te oordelen. Een diploma en een doktersjas is overal te vinden. Een keurmerk of een mooie kliniek ook. In het buitenland is het al helemaal lastig om een goed oordeel hier over te hebben.

Ooglidcorrecties zijn duur. Men gaat liever op zoek naar een goedkope behandeling voor de oogleden. In 2011 heeft een vrouw een mislukte ooglidcorrectie uit laten voeren op haar gezicht. Vanaf dit voorval doken er steeds meer verhalen over gefaalde behandelingen op.  Dit werd een waar drama voor de vrouw. Een plastische chirurg reageerde op het voorval met een interview. Hij vertelde dat er verder gekeken moet worden dan alleen de prijs. Een kwalitatief hoge behandeling hangt af van verschillende factoren voordat er een goed resultaat getoond kan worden. Factoren zoals goede werknemers, correcte operatiegereedschappen en operatieruimten. Als je last hebt van een hangend oog is het slim om een bezoekje te maken bij iemand die het vak goed begrijpt en niet iemand die de beste prijs aanbiedt.

Kijk dus verder dan alleen de kosten. Dankzij het internet kunnen we veel betere inzichten verkrijgen door een hogere transparantie in dit vak dan tien jaar geleden. Het is ook een plek om meer te vinden over ooglidcorrectie ervaringen.        Op sommige fora kun je veel vinden over de prijzen van ooglidcorrecties, maar ook over de negatieve of positieve ervaringen. Zoek gerust eerst rond voordat je een afspraak gaat maken. Ga op je gevoel af en denk twee keer na voordat je daadwerkelijk een behandeling in gebruik neemt. Het gaat immers wel om je gezicht en het zou zonde zijn als de behandeling verpest wordt!

http://www.faceland.nl/