Onderzoeksite
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe begin je met astrofotografie?

Wil je zelf gaan beginnen met astrofotografie? Foto’s van een met sterren bezaaide hemel zijn vaak adembenemend mooi. Ze zien eruit alsof ze met hele speciale apparatuur zijn gemaakt vanaf het Internationale ruimtestation, maar dat is niet altijd het geval. De meeste astrofoto’s worden namelijk gewoon geschoten vanaf de aarde. Al sinds de eerste Daguerre camera’s werden er foto’s gemaakt van de hemellichamen, en tegenwoordig is het zelfs voor een hobbyfotograaf mogelijk om de mooiste foto’s maken van een sterrenhemel.

Wat heb je nodig als je met astrofotografie wil gaan beginnen?

Een camera is een essentieel onderdeel voor elke vorm van fotografie, dus ook voor astrofotografie. Je hebt er alleen wel een digitale camera voor nodig die aan bepaalde voorwaarden voldoet. Het belangrijkste zijn de lichtgevoeligheid van de sensors, of de camera niet heel veel ruis genereert bij lange sluitertijden als je een hele hoge ISO-waarde gebruikt, en of de camera RAW-bestanden kan schieten. De ISO-waarden geven aan hoe weinig licht een sensor nodig heeft om een foto te kunnen, en je wil het liefste een camera gebruiken die ISO-waarden aankan tussen de 800 en de 3200. Veel hobby astrofotografen gebruiken een digitale systeem-of spiegelreflexcamera omdat ze hiermee ook andere foto’s kunnen maken. Maar ben je echt geïnteresseerd in astronomie en heb je al een telescoop thuis staan, dan is het beter het om een speciale camera te kopen die je op een telescoop kunt monteren omdat je hiermee nog betere astrofoto’s kunt maken. Je kunt zo’n astrocamera kopen bij Ganymedes, een bedrijf wat verschillende optische instrumenten als camera’s een lezen verkoopt voor astrofotografie.

Wil je een telescoop camera kopen om mooie foto’s maken van het heelal?

Als je op zoek bent naar een camera die je op een telescoop kunt monteren, dan kun je eens kijken op de website van Ganymedes. Je kunt op hun website veel verschillende optische producten voor astrofotografie zoals diverse camera’s, lenzen, telescopen en andere accessoires.

https://www.ganymedes.nl/

Gerelateerde artikelen

Top 4000