Onderzoeksite
Image default
Meubels

Nieuwe kledingkast nodig? Hier moet je op letten!

Heb je een nieuwe kledingkast nodig voor de slaapkamer? Dan kom je er al snel achter dat het aanbod in kledingkasten erg groot is. Veel mensen kijken vooral naar de kleur en de stijl van de kledingkasten, maar er zijn ook andere zaken waar je op moet letten als je een nieuwe kledingkast gaat kopen. In dit artikel wordt besproken waar een kledingkast aan moet voldoen, en waar je op moet letten als je een kledingkast gaat aanschaffen.

Uitstraling

Natuurlijk is de uitstraling belangrijk van de kledingkast. Kledingkasten hebben vaak een grote rol in de slaapkamer, en hebben dus invloed op de algemene uitstraling van de slaapkamer. De kleur en de stijl zijn dan erg belangrijk. Zo kan je een industriële, moderne en landelijke kledingkast krijgen. Zachte kleuren zorgen voor een rustige stijl in de slaapkamer. Ook de verschillende soorten deuren zorgen voor een bepaalde stijl. Zo kan je de standaard draaideurkasten krijgen, maar ook schuifdeurkasten en openkasten zijn beschikbaar. Elke deur heeft zijn eigen uitstraling, en zijn eigen voor -en nadelen. Ook is het mogelijk op bepaalde verlichting toe te voegen aan de kast. Zo zijn er kasten met ledverlichting of verlichting die automatisch aangaat als je deuren opent. Verder is het ook nog mogelijk om spiegels te monteren aan de kledingkast. Voor een kast is het ook mooi om soms wat accesoires toe te voegen. Je kan denken aan het plaatsen van foto’s, maar bijvoorbeeld spullen op de kast zetten kan ook iets toevoegen aan de uitstraling.  

Stabiliteit

In een kledingkast gaat veel kleding, dus is het ook erg belangrijk dat een kast stabiel en sterk staat. Daarom is het dus goed om te kijken naar de stevigheid van de kast. Dit heeft te maken met de deuren, lades en frame van de kast. Partijen die kledingkasten verkopen, geven in veel gevallen ook aan hoeveel een plank qua kilo aan kan. Kijk ook naar hoe zwaar een kast is, en hoe je de kast in elkaar moet zetten. In de handleiding kan je vaak al zien hoe een kast in elkaar zit, en kan je zelf wel de afweging maken of de kast stevig en stabiel is.

Opbergruimte

Een kledingkast moet voldoende opbergruimte bieden voor je kleding. Daarbij is het ook belangrijk om verschillende opbergmogelijkheden te hebben in de kast. Zo heb je de planken waar je kleding op kan leggen. Verder zijn lades ook fijn voor bijvoorbeeld ondergoed en sokken, en is het handig om ophangmogelijkheden te hebben voor de nette kleding als overhemden. Verschillende opbergmogelijkheden hebben zorgt voor een leuke uitstraling, maar ook voor een duidelijke indeling. Ook zijn haakjes handig om aan de deur te plaatsen, zodat je nog meer ruimte creëert voor de kleding.

Kledingkast aanschaffen

Er zijn ook nog een paar punten waar je op moet letten je een nieuwe kast koopt. Kledingkast bestellen kan bij verschillende partijen, en deze partijen hebben soms ook afwijkende prijzen voor hetzelfde product. Dit kan zitten in de productprijs, maar ook in de leverprijs. Daarom is het voordat je een kast gaat kopen, ook belangrijk om te gaan vergelijken. Van te voren is het dus ook belangrijk om voor jezelf een maximaal bedrag te bepalen wat je wilt uitgeven. Zo zorg je ook dat je daaronder blijft.