Onderzoeksite
Image default
Adverteren

Bierglazen een leuke gadget of heeft het echt nut?

Bierglazen is toch een dingetje waar we soms te makkelijk over denken. Veel mannen drinken hun biertje wel uit de fles. Toch is dit voor de echte liefhebber wel één van de meest pijnlijke dingen om te zien. Een goed biertje drink je namelijk niet uit een fles. Het is net als bij wijn belangrijk dat er zuurstof bij komt. De bier moet zich gaan ontwikkelen. Dit gebeurt nog altijd het beste in een glas en niet in een flesje. Maar wat voor nut hebben ze nou eigenlijk echt?

Bierglazen zorgen voor de perfecte balans

In een flesje zitten alle aroma’s, smaken etc. opgepropt in een kleine ruimte. Hier staat veel druk op, zodat je ook rechtstreeks uit de fles een mooi schuimlaagje krijgt. Alleen als je uit de fles gaat drinken blijft alles onder druk staan. Je mist de balans die de bierbrouwer oorspronkelijk bedacht heeft. De vorm van het glas zorgt voor de perfecte balans van je bier. Je voorkomt zo dat de smaak niet volledig tot z’n recht komt.

Voor elk type bier een ander glas

Echte liefhebbers gaan zelfs zo ver dat ze voor elk type bier een ander glas hebben. Een bokbier vraagt natuurlijk om een hele andere soorten bierglazen, dan bijvoorbeeld een lager. Zo is er ook voor elk type bier andere soorten bierglazen. Abdij bier vraagt bijvoorbeeld ook weer om een ander glas dan bijvoorbeeld een pilsje. Alleen hoe weet je in hemelsnaam welk glas er het beste bij past? En is het ook mogelijk om meerdere glazen als proefset te kopen? Wij helpen je graag op weg in onze eigen shop. Hier hebben we voor elk type bier wel een ander glas klaarstaan waar je uit kan drinken.

Materiaal van het glas heeft ook invloed

Niet alleen de vorm van de bierglazen heeft invloed op de smaak, maar ook het materiaal. De meeste glazen die je in de goedkope winkels aanschaft zijn gewoon gemaakt van gewoon glas. Maar wat gebeurt er als je een biertje in kristalglas inschenkt? Je bier krijgt dan ineens veel meer kwaliteit met zich mee. Het materiaal heeft dus zeker weten ook invloed. Ons advies is wel om altijd voor loodvrij kristalglas te kiezen. Het voordeel van loodvrij is dat deze glazen gewoon in de vaatwasser kunnen. Dit is wel zo prettig als je regelmatig een biertje neemt. Je wil tenslotte niet met de vaat blijven zitten. Met bierglazen gemaakt uit loodvrij kristalglas ben je hierop voorbereid.

https://www.bierglazenshop.nl/