Onderzoeksite
Image default
Adverteren

Whiskey karaf: Wat zijn de voor- en nadelen?

Een whiskey karaf staat natuurlijk prachtig op het dressoir. Je hebt het vast weleens in films gezien dat er een mooi karaf op tafel stond. Alleen is het wel slim om je whiskey in een karaf te doen? Het is logisch dat je deze vraag stelt. Vooral als je whiskey je dierbaar is. Je wil natuurlijk niet dat de kwaliteit achteruit gaat doordat je hem overgiet in een karaf. Wij besloten daarom de proef op de som te nemen en eens de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Whiskey karaf werd vroeger al gebruikt

In Schotland was het vroeger heel normaal om een whiskey karaf aan te schaffen. Dit was namelijk de manier om je whiskey te bewaren. In plaats van een fles namen ze een karaf mee naar een whisky distellery. Ze gingen naar hun favoriete producent en lieten het whiskey karaf volgieten. Ze rekende af en hadden weer even hun favoriete drankje in huis. Vroeger waren ze dus al gewend om zo hun drankje te drinken. Dit geeft wel aan dat zelfs de Schotten het geen probleem vinden om zo hun drankje te bewaren.

Een karaf geeft je favoriete drankje nog meer aanzien

Eén van de grootste voordelen is dat je favoriete drankje er natuurlijk nog beter uitziet. Schaf een mooi bijzettafeltje aan en zet hierop jouw whiskey karaf neer. We weten zeker dat het er prachtig uit gaat zien. Helemaal als je deze gaat vullen met je favoriete drankje. Het beeld dat veel mensen bij het drankje hebben is toch wel compleet. Een chique whiskey karaf met daarbij een sigaar en je zit helemaal goed. Maar ook als je niet rookt is het leuk om deze een prominente plek in huis te geven. Door te kiezen voor een whiskey karaf van kristalglas geef je het drankje zelfs nog meer aanzien. Zelfs de meest goedkope whiskey ziet er prachtig uit in kristal.

Zuurstof bij de whiskey

Eén van de grootste angsten van whiskey liefhebbers is dat er zuurstof bijkomt. Een glazen dop sluit natuurlijk wel even anders af dan een fles. Toch hoef je niet te bang te zijn voor het zuurstofgehalte. Whiskey heeft een lange houdsbaarheidsdatum door het hoge alcoholpercentage. Maar zuurstof zal wel kunnen zorgen voor veroudering. Na een maand kan je de eerste verschillen merken. Maar denk nu niet dat je fles je hier tegen gaat beschermen. Op het moment dat je de zegel verbreekt en de fles openmaakt komt er zuurstof bij. De zuurstof gaat bij het schenken ook in je fles zitten. Vanaf het moment dat de zegel verbroken is gaat het verouderingsproces in z’n werk. Helaas ben je dus nooit helemaal beschermd. Je kan dus net zo goed kiezen voor stijl en een whiskey karaf aanschaffen om je whisky in te bewaren.

https://www.whiskeyglazenshop.nl/whiskey-karaf/