Onderzoeksite
Image default
Energie

Zonnepanelen kopen: de beste kiezen.

Wilt u zonnepanelen kopen voor een eenvoudige oplossing om zonne-elektriciteit te benutten? Of bent u op zoek naar een systeem dat 20 jaar of langer meegaat en in al uw stroombehoeften voorziet? Voor huiseigenaren die overwegen zonnepanelen op hun huis te installeren, is de beslissing om in zonnepanelen te investeren een belangrijke. Zonnepanelen kopen kan een dure investering zijn en het is van cruciaal belang om uw onderzoek te doen voordat u koopt. Er zijn veel verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste zonnepanelen voor uw behoeften. Deze factoren variëren van persoonlijke voorkeur en budget tot de tijdsduur die u van plan bent thuis te blijven. U moet zoveel mogelijk informatie verzamelen voordat u een beslissing neemt over welk type paneel het beste bij hun situatie past. Ze moeten niet alleen de prijzen onderzoeken, maar ook het scala aan installatieopties, garanties en of het al dan niet in aanmerking komt voor belastingverminderingen of andere prikkels die hen op lange termijn geld kunnen besparen als ze een voldoende hoge energierekening hebben.

Soorten zonnepanelen

In 2019 liep ik een winkel binnen die klaar was om zonnepanelen te kopen voor mijn pas gerenoveerde huis. Dit had een eenvoudig proces kunnen zijn als ik mijn onderzoek had gedaan, maar het was nogal verwarrend aangezien ik helemaal nieuw was in de termen van zonne-energie. Als koper, met de grote verscheidenheid aan panelen die op de markt beschikbaar zijn, raak je waarschijnlijk in de war. Het eerste type zonnepaneel is de kristallijne zonnecel. Deze is gemaakt van silicium en heeft een rendement van 20%. Het wordt het meest gebruikt in residentiële toepassingen en op plaatsen waar minder zon is. De tweede zijn de dunne-film zonnecellen. Ze zijn gemaakt van koper, indium, selenium en tellurium. Hoe hoger de concentratie selenium, hoe efficiënter het licht in elektriciteit omzet. Dunne-film zonnecellen hebben een rendement tussen 4% en 11. De derde soort zijn monokristallijne zonnecellen. Deze gebruiken een enkel groot kristal en zouden dus theoretisch efficiënter moeten zijn dan dunnefilmcellen. Ze zijn samengesteld uit een combinatie van silicium en andere verbindingen, meestal een legering. Monokristallijne zonnepanelen hebben een rendementsbereik van 16% tot 22%. Het laatste type zijn de Polykristallijne Zonnecellen. Deze zijn opgebouwd uit vele kleine kristallen. Ze hebben lagere conversiepercentages en zijn minder stabiel. Polykristallijne cellen hebben een efficiëntiebereik van 12% tot 18%.

Uw zonnepaneelsysteem kiezen

Kortom, het lijkt erop dat zonnepaneelsystemen een belangrijk onderdeel van de toekomst gaan worden. Of je nu kiest voor een grid-tie of een stand-alone systeem, het is belangrijk om te weten waar je aan begint.