Onderzoeksite
Image default
Aanbiedingen

Alternatieven voor plastic disposables

Tegenwoordig is duurzaamheid ontzettend belangrijk. Er zijn nieuwe richtlijnen opgesteld waarin staat dat er verbod is op bepaalde plastic wegwerpproducten. Gelukkig zijn er veel alternatieven voor plastic disposables die een stuk milieuvriendelijker zijn. Ben je benieuwd naar deze materialen? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Houten disposables

Een alternatief voor plastic wegwerp bestek, is houten wegwerpbestek. Deze zijn volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar. Dit bestek is voorzien van een carnauba-waslaag, waardoor het bestek gladder is en het zorgt een betermondgevoel. Het voordeel is dat ze door deze waslaag geen houtsmaak afgeven. Een ander voordeel van hout is dat het een erg sterk materiaal is en daardoor niet snel breekt. Het houten bestek is verkrijgbaar in messen, lepels en vorken. 

 

Palmblad disposables

Naast hout, zijn er ook palmblad wegwerpartikelen, zoals borden, serveerschalen en schaaltjes. Deze disposables hebben een luxere uitstraling dan hout. Het palmblad dat gebruikt wordt is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het duurzaam en eerlijk geproduceerd. Deze palmblad wegwerpartikelen zijn na gebruik te deponeren in de organisch afvalbak. 

 

Suikerriet disposables

Houten en palmblad disposables zijn een goed alternatief voor plastic, maar ook wegwerpartikelen van suikerriet zijn populair. Suikerriet is een afvalproduct en wordt vervolgens recyclet. De vezel van deze plant vormt de basis voor de wegwerpproducten. Het voordeel van dit materiaal is de flexibiliteit voor de vorm en afmetingen. Daarnaast is het servies van suikerriet milieuvriendelijk, omdat het product biologisch afbreekbaar is. Deze disposables zijn geschikt voor in de oven en magnetron, maar ook voor in de koelkast. 

 

Disposable Direct 

Zoals je gelezen hebt zijn er veel goede alternatieven voor plastic wegwerpartikelen. Heb je binnenkort wegwerpservies nodig? Neem dan een kijkje op de website van disposabledirect.nl Deze partij heeft een enorm aanbod aan wegwerpartikelen. Heb je vragen over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren.

https://www.packagingdirect.nl/