Onderzoeksite
Image default
Eten en drinken

Waarom je zou moeten stoppen met cafeïne drinken

Je drinkt de hele dag door koffie als je aan het werk bent en je denkt er niet eens over na. Even een bakje voordat je begint, een bakje als je net op het werk aankomt, nog een bakje tussendoor en in de middag ook nog een bakje of twee. Zonder dat je het door hebt ben je helemaal verslaafd aan cafeïne. Als je een week vakantie hebt of een dag wat minder koffie drinkt dan merk je het: je lichaam schreeuwt om cafeïne. Niet gek, want je lichaam is verslaafd geraakt aan deze stof. Je bent moe en je hebt hoofdpijn. Dat is een teken dat je misschien beter geen cafeïne meer kan drinken. Herkenbaar? Dit is waarom je zou moeten stoppen.

Hormonen

Je hormonen zijn helemaal uit balans door de cafeïne, niet gek want deze stof zorgt voor een stressreactie in je lichaam zonder dat je dat doorhebt. Je bijnieren maken hierdoor adrenaline aan en zorgen dat je lichaam in staat is om hard te werken of te vluchten. Je hartslag gaat ook omhoog en je spieren worden krachtiger. Zodra je lichaam hieraan went wennen je hormonen hieraan. Krijg je eens een keer geen koffie? Dan ben je er zo aan gewend dat je dus moe bent of zelfs hoofdpijn krijgt.

Overgevoelig

Ook ben je door de cafeïne overgevoelig. Deze stof blokkeert de adenosine in je brein. De adenosine geeft het signaal aan je hersens dat je rust nodig hebt. Door de cafeïne word je niet moe en slaperig als je lichaam wel rust heeft. Zodra de cafeïne is uitgewerkt ben je zo moe dat je overgevoelig wordt voor alles om je heen.

Oplossing

Merk je dat je hier last van hebt, maar wil je wel graag koffie blijven drinken? Dan kun je eens een tijdje decaf proberen. Decaf smaakt wel net zoals koffie, alleen dan cafeïne vrij. Je kan decaf koffie krijgen in de vorm van koffiecups. Deze koffiecups koop je in de winkel en kun je eenvoudig in je koffieapparaat doen. Zo krijgt je lichaam rust en blijf je toch genieten van de heerlijke smaak van koffie.

https://dekoffiejongens.nl/nespresso-koffiecups/