Onderzoeksite
Image default
Sport

Is een tennisarm een ontsteking?

Heb je last van tennisarm klachten? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een blessure aan de elleboog. Een tennisarm ontstaat meestal door overbelasting van de pezen aan de buitenkant van de elleboog. In dit artikel lees je alles over tennisellebogen: wat ze zijn, hoe ze ontstaan en wat je eraan kunt doen om er zo snel mogelijk vanaf te komen!

Wat is het precies?

Een tennisarm is een ontsteking van de pezen aan de buitenkant van de elleboog. Deze blessure kan erg pijnlijk zijn en het dagelijkse leven flink verstoren. Tennisarm komt vooral voor bij mensen die vaak hun arm gebruiken, zoals tennis- of golspelers, maar ook kantoorwerkers en tuiniers lopen er risico op. Ook als je niet veel sport, kan overbelasting van de pezen tot tennisarm leiden.

De symptomen van tennisarm zijn pijn en stijfheid in de elleboog, vooral als je je arm gebruikt. Je kunt ook last hebben van tintelingen of een doffe pijn in de hand en onderarm. De pijn is meestal het ergst als je arm beweegt of aanraakt. tennisarm kan ook leiden tot verminderde kracht in de arm of hand.

Tennisarm ontstaat meestal door overbelasting van de pezen en spieren in de elleboog. Dit kan gebeuren door te veel tennis te spelen, maar ook door andere activiteiten waarbij je regelmatig je arm moet buigen en strekken, zoals tuinieren of klussen. tennisarm kan ook optreden als gevolg van een blessure of trauma aan de elleboog.

Een tennisarm is niet hetzelfde als een elleboogluxatie, dat is wanneer het bot in de elleboog uit de kom schiet. Een tennisarm is ook niet hetzelfde als carpaal tunnel syndroom, dat wordt veroorzaakt door druk op de zenuwen in de hand.

Hoe wordt het diagnosticeerd?

De meeste mensen met tennisarm kunnen zelf hun diagnose stellen aan de hand van de symptomen. Soms is er echter ook medische hulp nodig om andere aandoeningen met vergelijkbare symptomen, zoals carpaal tunnel syndroom of elleboogluxatie, uit te sluiten.