Onderzoeksite
Image default
Electronica en Computers

Tips voor het verbeteren van je internetverbinding

Tips voor het verbeteren van je internetverbinding

Tegenwoordig hebben we natuurlijk allemaal draadloos internet. Super handen, want zo hoef je nooit meer na te denken over waar je de kabels laat. Toch kan het soms voorkomen dat je wat problemen met je verbinding hebt. Dit kan zijn doordat het signaal niet sterk genoeg is, maar ook omdat er externe factoren zijn die storen op de verbinding. Omdat er natuurlijk niets zo vervelend is al een storende verbinding, hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee je het grootste deel van de problemen eenvoudig zelf kunt oplossen.

 

Maak gebruik van een wifi versterker

In nieuwbouwhuizen kan het voorkomen dat de router niet sterk genoeg is om door de muren en vloeren heen te kunnen komen met het signaal. Je hebt dan een aantal manieren waarmee je dit signaal kunt verbeteren. De eerste is door gebruik te maken van een wifi versterker. Dit is een apparaatje welke je bijvoorbeeld op de eerste verdieping in het stopcontact doet en welke het signaal opvangt. Vanuit dat punt wordt het signaal vervolgens weer op volle sterkte verder gezonden. Het lijkt dus net alsof je router ineens op de eerste verdieping staat.

 

Powerline adapter

Een andere mogelijkheid is door gebruik te maken van een Powerline adapter. Deze stop je in het stopcontact, waardoor het signaal via het stroomnet wordt verzonden. Belangrijk is wel dat je er altijd minimaal twee nodig hebt. De eerste voor bij het modem en de tweede voor bij het apparaat dat je graag verbonden wilt hebben met het net. Houd er wel rekening mee dat dit alleen bekabeld kan en dus niet geschikt is voor je wifi netwerk.

 

Verplaats je modem

In de meeste huishoudens zien we tot onze grote schrik dat de router in de meterkast of in de kelder staat. Je kunt je dus wel voorstellen dat het signaal al een enorme uitdaging heeft om hier uiteindelijk uit los te kunnen komen om vervolgens te kunnen uitzenden. Belangrijk dus om hier rekening mee te houden! Je kunt namelijk wel kiezen voor een router welke als best getest is, maar wanneer je deze helemaal hebt weggestopt, zal ook dit apparaat geen volledig signaal kunnen uitzenden.