Onderzoeksite
Image default
Financieel

Het laatste Bitcoin nieuws, wat is er nieuw in de crypto wereld

Bitcoin heeft recent weer grote sprongen gemaakt wat voor een hoop Bitcoin nieuws heeft gezorgd. Maar wat is er aan de hand? Ben jij iemand die als hij het woord Bitcoin of crypto hoort al begint te zweten van onwetendheid? Dan is deze blog perfect voor jou.

Wat is Bitcoin en waarom is Bitcoin nieuws zo belangrijk

Bitcoin, werd in 2008 uitgevonden door een anonieme groep of persoon genaamd Satoshi. Het concept achter Bitcoin is wat het zo beroemd maakte. Namelijk dat het een virtuele valuta is die door geen enkele bank of centrale instantie wordt gecontroleerd. De waarde is dus afhankelijk van wat mensen bereid zijn om er voor te betalen. Het concept achter Bitcoin wordt de blockchain genoemd. Zonder te veel in het technische detail te gaan, kijk naar de blockchain als een openbaar transactie boekje. Iedereen heeft dezelfde kopie en bij een transactie wordt deze kopie met iedereen gedeeld. Dus iedereen weet altijd waar alle Bitcoin zijn. Dankzij deze technologie is het betalingsmiddel erg veilig en daarbovenop anoniem. Iets wat het erg populair maakte voor anonieme betalingen op het internet

Waarom is er nu zo veel Bitcoin nieuws

Initieel toen Bitcoin voor het eerst bestond kon je Bitcoin voor enkele centen kopen. De eerste 9 jaar sinds zijn uitvinding ging de prijs van Bitcoin langzaam omhoog, maar niet met erg veel. De eerste keer dat Bitcoin groot in het nieuws kwam was in 2017 toen Bitcoin een enorm sterke groei zag van enkele duizend euro’s per Bitcoin tot 20 duizend euro binnen enkele weken. In het voorjaar van 2018 bleek deze groei echter niet gezond te zijn voor de prijs van Bitcoin en de prijs zonk terug naar de cijfers van voor de crash. Nu is er weer zo een piek en veel mensen denken dat deze keer Bitcoin stabiel zal blijven maar aangezien de geschiedenis zit iedereen op de puntjes van hun tenen te kijken.

https://cryptobenelux.com/bitcoin-nieuws/