Onderzoeksite
Image default
Horeca

Per jaar sparen we – alleen al met mijn werk – zo’n 100 uren aan werkingskosten uit!

Ben Nijs is de manager van Melkerij Peerdsbos, waar hij al zo’n 17 jaar werkt. Hij kent het reilen en zeilen in de horeca als geen ander. En dus ook de mindere kantjes, zoals personeelszaken en administratie. Wage Watcher verlicht zijn werklast enorm.

Geen tijdverlies met dimona’s

“Goh, ik ben vooral blij dat ik niet langer kostbare tijd verspil met de dimona’s. Vroeger moest ik de dimona’s een voor een manueel invoeren, wat enorm tijdrovend was. Nu gebeurt alles automatisch via één applicatie.

Voornamelijk in de zomer waren dimona’s een blok aan het been van Nijs, want dan neemt Melkerij Peerdsbos doorgaans vele jobstudenten onder de arm. “Met dat manuele werk verloor ik al snel twee uur per week. Dankzij Wage Watcher spendeer ik er nu amper een half uurtje aan.”

“Op jaarbasis sparen we gemiddeld zo’n 100 werkuren uit aan werkingskosten. En dan spreek ik alleen nog maar over mijn werk. Er komt bijgevolg een budget vrij dat we in andere zaken kunnen investeren.”

Overzichtelijke en transparante planning

De personeelsplanning  en tijdsregistratie in Melkerij Peerdsbos verliep tot voor kort steeds op papier. En dan ontstonden er weleens onduidelijkheden en discussies. Wage Watcher bracht daar verandering in.

“De personeelsplanning is nu digitaal gecentraliseerd. Dat is niet alleen handig voor mij, maar ook voor het personeel. Iedereen kan te allen tijde de planning inkijken, zodat ze weten wanneer ze worden verwacht. De applicatie mailt zelfs naar ieder personeelslid een persoonlijke planning.”

“En ook belangrijk: ik kan makkelijk checken wie wanneer heeft gewerkt. Dat vermijdt discussies bij de uitbetaling van de lonen. Ook sluit de applicatie ‘gefoeter’ uit. Wage Watcher biedt mij het overzicht en de controle die ik voordien miste.”

Vereenvoudiging van administratie

Verder vermindert Wage Watcher de papieradministratie binnen Melkerij Peerdsbos. “Ik moet niet langer zelf de prestaties van het personeel uitspitten en oplijsten, want de applicatie houdt digitaal alles bij. Dat scheelt een hoop papierwerk.”

Ook biedt de applicatie een meerwaarde bij de communicatie met het sociaal secretariaat. “Ik vraag de nodige informatie gewoon even op in Wage Watcher. Daarna exporteer ik simpelweg een pdf-bestand uit de applicatie en mail het naar het sociaal secretariaat.”

Nijs kan Wage Watcher alleen maar aanraden aan elke horecamanager of -uitbater. “Ik heb enkel positieve dingen te vertellen over Wage Watcher. Iedere horecazaak zou de applicatie moeten uitproberen. Het is een troef op werkelijk elk gebied.

http://www.wagewatcher.be/nl/blog/per-jaar-sparen-we-alleen-al-met-mijn-werk-zo-n-100-uren-aan-werkingskosten-uit