Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Verandering arbeidsmarkts

In het proces van de digitalisering van onze samenleving is de arbeidsmarkt veranderd. Waar er veel werk is bijgekomen is er ook veel werk geautomatiseerd. Daarbij passen wij ons dus aan, aan de veranderingen die technologie voor ons brengt. Zo is het door het internet bijvoorbeeld tegenwoordig erg simpel om voor jezelf te beginnen. Mensen zijn niet langer gelimiteerd en hebben veel meer mogelijkheden. Zo zijn er websites waar werk kan worden aangeboden waardoor het voor ondernemers weer makkelijker wordt om klanten te vinden. Zo kan je binnen de kortste keren zelf aan de slag om een klantenbestand op te bouwen in hetgeen waar jij interesse in hebt. In dit artikel een aantal tips voor nieuwe ondernemers.

 

Natuurlijk moet je voor je kan beginnen wel eerst weten wat je aan wilt bieden. Het is daarbij belangrijk een afweging te maken tussen waar je goed in bent, waar vraag naar is, waar je voor betaald kan worden en wat je leuk vindt om te doen. Als je rekening houdt met die balans creëer je niet alleen waarde voor de klant, maar ook voor jezelf in de vorm van voldoening en inkomen. Het is zeker moeilijk om iets te vinden dat aan alle 4 de hokjes voldoet, maar eenmaal op gang zal het verschil groot zijn.

 

Daarnaast is het van belang om te weten dat er een grote verantwoordelijkheid aan het ondernemerschap hangt. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het regelen van klanten en dus je inkomen. Daarbij komt dus dat je de gewerkte uren goed moet bijhouden en je afspraken moet nakomen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel tools die je daarbij kunnen helpen, een voorbeeld daarvan is een urenregistratie app. Het lastige aan zelfstand ondernemer zijn is dat je zelf je werktijd kan invullen. Het is dan ook gevaarlijk om motivatie te verliezen om te werken als het niet verplicht is.

 

Als laatste tip raden we aan om zoveel mogelijk hulpmiddelen te zoeken om het werken makkelijker en sneller te maken. Enkele voorbeelden zijn mail platforms die de mogelijkheid bieden om je handtekening digitaal te versturen.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home