Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Wat zijn backlinks waarom is dit belangrijk?

Ben je net een nieuw bedrijf gestart? Dan wil je natuurlijk dat jouw bedrijf bekend wordt. Je kunt dit doen door middel van adverteren, maar er zijn ook andere zaken waar je de focus op kunt leggen. Denk aan SEO. Als je hiermee aan de slag wilt gaan, dan is het belangrijk dat je weet wat je hiermee kunt. Met SEO zorg je ervoor dat Google jouw bedrijf als waardevol gaat zien. Als jouw bedrijf waardevol is voor de doelgroep, dan zul je hogerop komen in de zoekresultaten. Hierdoor krijg je weer meer naamsbekendheid, meer websiteverkeer en dit leidt tot meer conversies. Een manier om SEO toe te passen is linkbuilding. Je doet zit door middel van backlinks. Maar wat zijn backlinks nou eigenlijk?

Wat zijn backlinks en wanneer is dit goed?

Als je aan de slag gaat met SEO, dan zijn backlinks een van de eerste dingen waar je op focust. Maar wat zijn backlinks? Dit zijn links die je genereert vanuit externe webpagina’s. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Als je aan de slag gaat met backlinks, dan is het relevant dat deze goed zijn. De vraag “wat zijn backlinks” is dus niet genoeg om hiermee aan de slag te gaan. Je moet namelijk ook weten wat goed en fout is. Zo is het de bedoeling dat de backlinks van webpagina’s komen die relevant gevonden worden en al over een hoge positie in Google beschikken. Als je goed bezig bent met linkbuilding, dan heeft Google niet door dat je hier mee bezig bent. Het is dan ook handig om dit continu in de gaten te houden. 

Hoger komen dan je concurrent

Als jouw doelgroep op zoek is naar relevante informatie, dan wordt dit gezocht in een zoekmachine. Het is dus zaak om zo hoog mogelijk in deze resultaten te komen, zodat de doelgroep op jouw website komt. Heb je nou net een nieuw bedrijf? Dan is de kans groot dat je concurrent eerder bovenaan staat dan jij. Het is dan een goed idee om te starten met backlinks. De positie van een ander bedrijf is hoger, dus als jij een backlink op die pagina hebt staan, komen er sneller bezoekers op jouw website. Maar wat zijn backlinks voor toegevoegde waarde in jouw bedrijf? Naast dat je meer verkeer krijgt op je website, gaat Google jouw bedrijf ook relevant vinden. Hoe langer je bezig bent met linkbuilding, hoe meer je kans maakt om hogerop te komen in de zoekresultaten. 

Schrijven van nuttige teksten

Oké, je hebt de vraag “wat zijn backlinks” nu duidelijk in beeld. Maar wat zijn andere methodes die je kunt toepassen binnen SEO? Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met het schrijven van relevante content op je website. Deze teksten moeten dan relevante trefwoorden bevatten, waarop de doelgroep zoekt in zoekmachines. Hoe meer je van dit soort teksten schrijft, hoe meer Google jou als relevant gaat beoordelen. De doelgroep kan tenslotte hun vraag beantwoord krijgen op jouw website. Hierdoor kom je hogerop in zoekmachines.