Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Wat is een managed it service en hoe kan het jouw bedrijf verder helpen?

Managed IT services is een dienst waarbij een bedrijf als het ware een IT-team op afstand inhuurt om hun IT-problemen op te lossen en hun systemen te beheren. Het team kan allerlei verschillende IT-taken uitvoeren, zoals het installeren van software, het oplossen van computerproblemen en het beschermen van het netwerk tegen cyberaanvallen. Dit heeft natuurlijk, vooral als klein bedrijf, het grote voordeel dat je hier niemand voor in dienst hoeft te nemen. Door te kiezen voor managed it services, weet je waar je iedere maand aan toe bent en hoef je niet wakker te liggen van hoge loonkosten. Vooral bij een wat kleiner bedrijf, waar je vaak niet meer dan een paar uur per week nodig hebt om de boel te kunnen regelen, is het wel prettig te weten dat dit door een externe partij kan worden uitgevoerd.

 

De voordelen van een managed IT service

We hebben het al even genoemd, maar het grootste voordeel van managed IT services is dat bedrijven niet zelf een IT-team hoeven in te huren of op te leiden, en dat ze dus geen zorgen hoeven te maken over het oplossen van problemen of het beheren van hun systemen. In plaats daarvan kunnen ze zich richten op hun eigen werk, terwijl het IT-team alles regelt. Wel loop je het risico dat de kennis binnen het bedrijf minder wordt en je gaandeweg steeds meer afhankelijk wordt van een externe partij. Dit hoeft natuurlijk niet altijd een gevaar te vormen, maar het is wel belangrijk om te weten en ook rekening mee te houden. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je zelf op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Dit hoeft niet tot in detail, maar zolang je de hoofdlijnen maar niet uit het oog verliest, is het goed.

 

Voor wie is het geschikt?

Het inschakelen van managed IT services is vooral geschikt voor bedrijven die niet de middelen hebben om een eigen IT-team in te huren of voor bedrijven die hun IT-afdeling willen uitbreiden zonder ‘extra’ kosten. Het kan ook geschikt zijn voor bedrijven die zich willen concentreren op hun kernactiviteiten en zich geen zorgen willen maken over IT-problemen. Kortom, managed IT services is een handige manier om ervoor te zorgen dat je IT-problemen snel worden opgelost en dat je IT-systemen veilig en up-to-date blijven, zonder dat je daar zelf veel tijd en geld in hoeft te investeren.