Onderzoeksite
Image default
Woning en Tuin

Ruzie met de buren? Hoe los je dit op?

Het komt helaas best vaak voor dat mensen ruzie krijgen met hun buren. Dit kan over van alles en nog wat gaan, maar helaas kan dit soms leiden tot heftige discussies. Er zijn ook al aardig wat televisieprogramma’s gemaakt over ruzies tussen buren en hierin kun je zien dat dit soms echt tot hele vervelende situaties kan uitlopen. Dit is erg zonde, omdat dit erg kan afnemen van hoe fijn jij je voelt in jouw huis en in de buurt. Als je elke keer bang bent om je buren weer tegen het lijf te lopen dan kun je een vermoeiende tijd tegemoet gaan. Als je daarom ruzie hebt of een beginnende ruzie hebt met je buren dan is het echt sterk aan te raden om deze zo snel mogelijk op te lossen om gewoon normaal met elkaar te kunnen blijven omgaan. Uiteindelijk is ruzie zowel voor jou als jouw buren niet fijn en kun je veel beter en fijner naast elkaar wonen als je elkaar begrijpt en goed overweg kunt. 

Bekijk naar de wet 

Je hebt helaas nooit in de hand naast wat voor mensen je komt te wonen, maar je kunt wel bepalen hoe je met elkaar omgaat. Als je bijvoorbeeld ruzie hebt over tot waar jouw tuin loopt en tot waar de tuin van de buren dan kan er om een paar centimeter hevige ruzie ontstaan. Als je bijvoorbeeld in Middelburg woont dan kun je in dit geval hulp vragen aan het kadaster Middelburg. Als je in een kadastraal bekend gemeente woont dan kun je dit probleem samen goed oplossen en gewoon gaan kijken naar de feiten. Bij het kadaster hebben ze alle data over welke grond van wie is. Dus ook tot waar jouw tuin loopt en waar die van de buurman begint. 

Wees vriendelijk 

Het is belangrijk om beleefd met elkaar om te blijven gaan. Je kunt verschillen van mening, maar het is goed om naar elkaar te blijven luisteren en te kijken hoe je het probleem het beste kan oplossen. Voorkom of los ruzies dus op door wettelijk te kijken van wie wat is en dat terwijl je normaal met elkaar blijft omgaan.