Onderzoeksite
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het kiezen van de juiste PVC-vloer voor uw huis

In principe zijn alle PVC-vloeren gemaakt van hetzelfde materiaal, namelijk PVC-hars of polyvinylchloride, maar de kwaliteit en duurzaamheid kan verschillen afhankelijk van de anti-slijtagelaag die erin is aangebracht. Bij het kiezen van de juiste PVC-vloer voor uw huis moet u naast de kwaliteits- en materiaalfactoren ook het juiste type, patroon en kleur kiezen, zodat het uiterlijk van uw huis er mooi en artistiek uitziet. Op het gebied van interieurinrichting is de vloer een deel van het huis dat de meeste aandacht krijgt. Er worden verschillende manieren gedaan om de vloer er mooi uit te laten zien. Het is omdat het het interieurontwerp van uw huis als geheel zal beïnvloeden. De keuze van kleuren en vloermotieven toont ook vaak de kenmerken, stijlen en smaken van de huiseigenaar. Hier zijn enkele handige tips die u kunt doen bij het kiezen van een PVC-vloer voor uw huis.

 

Het juiste type PVC-vloer kiezen

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten PVC-vloeren op de markt, waaronder PVC-tegelvloeren, planken-, klik- en PVC-rolvloeren. Er zijn ook PVC-vloeren met een hogere kwaliteit en duurdere prijzen, namelijk PVC LVT of luxe vinyltegels. Dit type PVC-vloer is nog nieuw op de markt, heeft een luxe uitstraling en lijkt op een hout- of steenmotief dat realistischer is dan andere soorten PVC-vloeren. Toch is de keuze voor het type PVC-vloer volledig afgestemd op uw wensen en budget. Ook als je voor het goedkope type kiest, moet je weten dat PVC-vloeren wel 10 tot 15 jaar mee kunnen gaan. Met zo’n lange levensduur tegen een veel voordeligere prijs kan dit geen kwaad.

 

Kies voor PVC vloer qua motieven en kwaliteit

De volgende tip die je moet doen bij het kiezen van een PVC-vloer is om te letten op de kleur en het motief. Zoals eerder vermeld is op het gebied van interieurinrichting de vloer een van de onderdelen die de meeste aandacht krijgt. Daarom moet je de juiste kleur en vloermotief kiezen. Gelukkig hebben PVC-vloeren een meer gevarieerde keuze aan kleuren en motieven. Zo zit je nooit zonder ideeën en creativiteit om je stijl en smaak uit te drukken met een mooie en artistieke PVC-vloerdisplay.