Onderzoeksite
Image default
Woningen

Hoe een waterontharder aansluiten?

Een waterontharder installeren kan heel nuttig zijn voor thuis. Het zijn namelijk hele handige apparaten die je helpen kalkaanslag tegen te gaan. Je hebt ze natuurlijk in allemaal verschillende soorten en maten, maar de eenvoudigste om zelf te installeren zijn de magnetische waterontharders. In dit artikel vertellen we je precies hoe je dit zelf kunt doen.

 

Een waterontharder installeren

De kracht van een magnetische waterontharder vergeleken met de grote industriële apparaten is dat iedereen het zelf relatief eenvoudig kan installeren. Zodra je de waterontharder binnen hebt, bijvoorbeeld die op waterontharderlease.nl, dan heb je het binnen no-time op je waterleiding zitten.

 

Je haalt het uit de verpakking en schroeft voorzichtig de bouten los. Doe dit net zo lang tot de twee helften los van elkaar zijn. Vervolgens draai je de bouten vast op je waterleiding en schroeft de bouten weer vast. Het is verstandig dit te doen op een groot stukje waterleiding van minimaal 35 centimeter. Je vind dit vaak in de buurt van je meterkast.

 

Na het monteren zal de magnetische kracht van de ontharder zijn werk doen en moet dit kalkvorming tegen gaan. De enige vraag rest nu nog welke waterontharder geschikt is. Er zijn een hoop vergelijkingen te vinden op het internet, waaronder de amfa 4000 test met de Aquamag 7000. De prijzen van de beide ontharders worden vergeleken, maar ook de magnetische kracht wordt naast elkaar gezet in een handige vergelijking.

 

Het is verstandig om na te denken over een waterontharder op het moment dat je ‘last hebt’ van hard water. Dit kun je zien aan erge aanslag op je sanitaire voorzieningen, aanslag in je thee kopjes en zelfs aan je haar. Het is een eenmalige investering die je huishouden voor de lange termijn moet beschermen tegen kalk. Al na zes weken kun je resultaten merken, dan is in de meeste gevallen het achtergebleven kalk uit de leidingen minder geworden.