Onderzoeksite
Image default
Zakelijke dienstverlening

Eenvoudig zelfstandig uw AOV online afsluiten

Een AOV online afsluiten kan binnen enkele minuten geregeld zijn. Belangrijker is echter dat u ook daadwerkelijk een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit of in ieder geval beseft wat de gevolgen kunnen zijn als u dit niet doet. Het is dan ook noodzakelijk om uzelf eens goed over arbeidsongeschiktheid en bijbehorende verzekering in te lezen. Vooral als u als ondernemer of ZZP’er werkzaam bent. Ten tijde van arbeidsongeschiktheid kunt u als ondernemer of ZZP’er namelijk geen aanspraak maken op een uitkering vanuit een werknemersverzekering, maar dient u zelf alle doorlopende kosten op te vangen. Nu zal dit voor de eerste maanden waarschijnlijk nog niet zo een ontzettend groot probleem zijn, maar heeft u nog steeds voldoende geld als u een jaar of misschien wel langer niet in staat bent om te werken? Zelf u AOV online afsluiten of met behulp van een adviseur is dan ook zeker aan te raden. Doet u het zelf? Dan bespaart u adviseurs kosten.

Hebben particulieren geen AOV nodig?

In principe zorgt uw werkgever voor uw arbeidsongeschiktheidsuitkering, maar heeft het bedrag van deze uitkering wel een maximum. In het geval van arbeidsongeschiktheid kan het verschil tussen het reguliere inkomen en dat van de uitkering dan ook best groot zijn. Dit geldt vooral voor particulieren die bovenmodaal verdienen. Komt daar nog eens bovenop dat deze mensen de enige kostwinner binnen het gezin zijn, dan is het verstandig om een aanvullende AOV af te sluiten om het gat tussen het reguliere inkomen en dat van de uitkering te dichten. Zo kunnen de betalingen van de hypotheek en andere belangrijke rekeningen dus gewoon doorgaan.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten bij de specialist

Wilt u zelf uw AOV online afsluiten of doet u dit liever met behulp van een adviseur? Bij VEZA Verzekeringen kan het beide. Daarnaast kunt u bij dit bedrijf ook voor alle andere voorkomende verzekeringen terecht op zowel zakelijk als particulier gebied. Dankzij de uitgebreide vergelijkingstools waarin vrijwel alle verzekeraars meegenomen worden, biedt VEZA Verzekeringen dikwijls de beste dekking tegen de laagste prijs.

https://www.vezaverzekeringen.nl/