Onderzoeksite
Image default
Zakelijke dienstverlening

Metamorfoze is dé oplossing om cultureel erfgoed te beschermen

Het verval van cultureel erfgoed is iets wat steeds meer mensen tegen de borst stuit. Daarom worden er steeds meer oplossingen ontwikkeld door bedrijven. Er bestaan bijvoorbeeld mogelijkheden om cultureel en andersoortig erfgoed op een bepaalde manier te digitaliseren. Verschillende mensen, bijvoorbeeld historici, onderzoekers en andere geïnteresseerden in archiefmateriaal, struinen heel het internet af op zoek naar gedigitaliseerde archiefbeelden. De Nederlandse overheid erkent het belang van erfgoed en denkt daarom ook mee voor oplossingen om het behoud ervan. Zij hebben een speciaal programma ontwikkeld dat hierbij moet helpen, genaamd Metamorfoze. Bent u geïnteresseerd in cultureel erfgoed? Dan spreekt dit programma u ongetwijfeld aan. Waarom? Dat vertellen wij u graag.

Eenvoudig digitaliseren volgens een vast stappenplan

Oude kaarten, documenten en andere vormen van erfgoed zijn erg makkelijk te digitaliseren via Metamorfoze. Op die manier kan het op veilige wijze worden bewaard en worden de bestanden minder kwetsbaar door invloeden van buitenaf. Metamorfoze is namelijk gericht op het behoud van cultureel en vele andere soorten erfgoed. Bestanden die vaak bekeken moeten worden, zijn online minder kwetsbaar dan de fysieke staat. Een fysiek exemplaar kan wel eens in hele slechte staat zijn, of zelfs helemaal verloren gaan. GMS is het bedrijf achter Metamorfoze en zij helpen u graag bij uw digitaliseringsproject. Hierbij maakt u gebruik van een projectplan, zodat u stap voor stap alles op de juiste wijze kunt plaatsen. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem en er wordt ook duidelijk aangegeven wat de rol van de opdrachtgever, de Koninklijke Bibliotheek (KB) en GMS zelf is.

Neem contact op met de specialisten

Wilt u graag gebruikmaken van een projectplan in Metamorfoze om documenten of andere bestanden online te plaatsen? Of wilt u nog meer informatie over de procedures die GMS aanbiedt? Neem dan gerust contact op met hun specialisten. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

https://gmsnl.com/