Onderzoeksite
Image default
Zorg

Goed verzekerd bij Salland

Bent u verzekerd bij Salland en wordt een van de kinderen binnenkort 18 jaar? Allereerst alvast van harte gefeliciteerd! Zodra uw zoon of dochter de volwassen leeftijd heeft, kan hij / zij zelf een zorgverzekering afsluiten. De tijd van gratis meeverzekerd zijn, is helaas voorbij. Om een en ander snel voor elkaar te krijgen, is het verstandig eerst een DigiD aan te vragen. Voortaan kan alles wat de zorgverzekering betreft dan digitaal worden afgehandeld. Nog een tip: afhankelijk van het inkomen, heeft dochter of zoon misschien recht op zorgtoeslag. Als uw kind fit en gezond is, zal de basisverzekering voldoende dekken. Maakt hij of zij regelmatig kosten, dan raden we een aanvullende zorgverzekering aan. Als dochter of zoon zich in de verjaardagmaand aanmeldt bij Salland, kan de ziektekostenverzekering de maand erop ingaan. Het eigen risico en de eigen bijdrage gelden net als voor u voortaan ook voor uw 18-jarige kind.

Verzekeringsmogelijkheden

Vindt u het als ouder prettiger om de verzekeringszaken nog even te blijven regelen? Natuurlijk is dat mogelijk. U kunt dan maandelijks de premie aan Salland overmaken. Bent u of is uw partner aanvullend verzekerd? De kinderen zijn dat dan ook. Hetzelfde geldt voor een collectiviteitskorting: die geldt automatisch voor de kinderen. Er is wel één uitzondering. In het geval van een gemeentepolis, is meeverzekerd blijven van kinderen van 18 jaar of ouder niet mogelijk.

ZorgGids Bianca

Wilt u verzekeringen vergelijken? Alle klanten van Salland kunnen gebruikmaken de Salland product vergelijker. Voor advies op maat raden we ZorgGids Bianca aan. Geen fictief of virtueel persoon, nee een levensechte zorgdeskundige. Bianca Beije weet welke zorgverleners, -instanties en -instellingen er zijn in de regio. Ze kent de mensen die er werken persoonlijk. Ze weet van de knelpunten in zorg en welzijn en werkt er continu aan die op te lossen. Bianca kan u alles vertellen over wet- en regelgeving op het gebied van zorg. Ze kent de vergoedingsbedragen en -percentages uit haar hoofd. ZorgGids Bianca is bereikbaar via (0570) 68 74 70. Maar voordat u belt een tip. Op Salland.nl staat een aantal video’s van en met Bianca. Wellicht wordt uw vraag daarin beantwoord.

https://www.salland.nl/