Onderzoeksite
Image default
Aanbiedingen

Welke informatie moet er gegraveerd worden op de hondenpenning van mijn hond?

Welke informatie moet er gegraveerd worden op de hondenpenning van mijn hond?

Dit artikel belicht de essentiële informatie die moet worden gegraveerd op honden Hondenpenning, maar dezelfde set van regels zijn even nuttig voor katten ook. Maar de huidige Britse wetten zijn vooral gericht op honden hondenpennings, en we zullen onze discussie voortzetten in dezelfde context.

We hebben al besproken waarom het hebben van een hondenpenning zo belangrijk is voor uw hond, maar er zijn ook enkele rechtshandelingen. Als u een honden- of kattenouder bent, moet u ze merken omdat de wet u daartoe dwingt. Dus, je moet de volgende informatie op het label zetten:

Naam van het huis / nummer

De Britse wet verplicht elke hondenbezitter om de naam van het huis, het nummer of de postcode op de halsband te zetten en de hond moet dat dragen als hij van huis weg is. En mocht u uw puppy ergens in de buurt van huis kwijtraken, dan kan de buurt helpen om hem zonder noemenswaardige kosten bij u terug te krijgen. Vergeet ook niet het huisadres te updaten als u naar een nieuw huis verhuist, anders zal het oude, nutteloze huisadres niet helpen in geval van een dergelijk noodgeval.

Contact Nummers

Door het plaatsen van uw mobiele telefoon of telefoonnummer op de hond  hondenpenning, is de kortst mogelijke manier om te worden geïnformeerd en gecontacteerd in een geval een vreemdeling vindt uw verloren huisdier. Maar zorg ervoor dat het nummer dat u opgeeft up-to-date en bereikbaar is. En als u in een omgeving werkt waar u niet altijd bereikbaar bent, is het een goed idee om het nummer van een naast familielid of vriend op te geven die u onmiddellijk kan inlichten als er iets misgaat.

Naam

Het is niet nodig de naam van de hond op het identificatieplaatje te graveren, maar u moet wel uw familienaam vermelden. Het zal het hele proces vergemakkelijken omdat de persoon die het verloren huisdier vindt, u eerst belt op het nummer dat op het plaatje staat en het zou voor hem gemakkelijk zijn om te communiceren en u nauwkeurig te vertellen over de hele situatie. Ook is het geheel een kwestie van uw keuze of u alleen de achternaam of uw volledige naam wilt toevoegen, omdat sommige mensen niet zo veel privé-informatie met vreemden willen delen.

Andere informatie (optioneel)

Hoe meer is altijd beter, vooral als uw hond een expert is in ontsnappen. Afgezien van de overheidswetgeving, kunnen we veel aanvullende informatie vermelden als er ruimte beschikbaar is op de hondenpenning of anders meerdere hondenpennings worden gebruikt, wat uw harige maatje er ook charmant uit zal laten zien.

Medische geschiedenis

Is uw puppy ziek of heeft hij dagelijks medicijnen nodig? Heeft hij bepaalde medische problemen of allergieën die behandeld moeten worden? Het is altijd een goed idee om al die informatie op zijn label te zetten, want het kan zijn leven redden in noodsituaties.

Ik kreeg ooit het advies van een dierenarts dat ik op mijn hond moest schrijven dat hij ziek is (zelfs als hij dat niet is!). Volgens de dierenarts kan deze zin een echte spelbreker zijn en vermindert het de kans op hondendiefstal of andere soortgelijke activiteiten omdat niemand een zieke hond wil houden en ze zullen proberen om die zo snel mogelijk terug te geven aan de echte eigenaar. Dit zijn de meningen van een dierenarts over hoe hondendiefstal te voorkomen.

Extra telefoonnummers

Het toevoegen van meerdere telefoonnummers is een goed idee omdat soms een enkel mobiel nummer niet genoeg is. Het lijdt geen twijfel dat mensen willen helpen, maar slechts weinigen zullen uw verloren pup aan boord nemen wanneer het enige contactnummer dat u hebt opgegeven niet meteen bereikbaar is. Het verhoogt de kans dat uw kleine pup opnieuw op straat zal rondzwerven. Daarom kunnen een paar extra noodnummers de hele situatie in uw voordeel veranderen.

Microchippen

De meeste honden zijn niet slim genoeg om zelf de weg terug te vinden. Daarom wordt er steeds meer gewerkt aan technologie om honden terug te vinden, en wordt er elke dag veel verbeterd. Verschillende apps en bedrijven bieden ook een dergelijke dienst aan omdat het verliezen van een hond voelt alsof we een kind verliezen, een deel van het gezin. Microchippen is een andere soortgelijke techniek die helpt om uw geliefde terug te vinden.

Andere eigenschappen en gewoonten

Honden kunnen ook van bepaalde dingen houden en ze niet leuk vinden, net als mensen. Sommige kunnen agressief gedrag vertonen tegen katten of willen niet graag met kinderen omgaan. Al deze persoonlijkheidskenmerken zijn vrij normaal, en er is niets om je zorgen over te maken. Maar het opschrijven van de persoonlijkheidskenmerken van je maatje op hun label kan de vinder helpen voorzichtig te zijn met bepaalde dingen.

Een persoonlijke boodschap

Last but not least, kan het opschrijven van een kleine persoonlijke boodschap aan de persoon die uw verloren huisdier vindt een geweldige manier zijn om hen te overtuigen om extra zorg voor hen te dragen en om “het juiste te doen” door contact met u op te nemen. Zo’n boodschap zal hen ook vertellen hoeveel je van je grote lieverd houdt en dat je het je niet kunt veroorloven om ze te verliezen, koste wat het kost.