Onderzoeksite
Image default
Dienstverlening

De voordelen van het volgen van een cursus lassen voor beginners

Wat u opsteekt van een cursus lassen voor beginners bij Bronckhorst Lastechniek in Nunspeet, Gelderland? Een heleboel! Na een cursus van gemiddeld 4,5 maand kunt u al zelfstandig lassen, wat u een leuke nieuwe hobby oplevert of uw kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Waarom leren lassen u voordelen oplevert bij de zoektocht naar een nieuwe werkgever, wordt hieronder uitgelegd.

Vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt met een cursus lassen voor beginners

Steeds meer vacatures vragen om een breed pakket aan kwaliteiten, waar lassen in de technische wereld er één van is. Met een beginnerscursus lassen leert u deze techniek beheersen, waardoor u een streepje voor heeft op andere kandidaten. Doordat de cursussen erkend zijn door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL), gaat u een professionele cursus aan waarbij kwaliteit gegarandeerd wordt. Het instituut controleert cursussen bijvoorbeeld op de hoeveelheid ervaring van cursusleiders, de apparatuur waar tijdens de cursus lassen voor beginners mee wordt gewerkt en de kwaliteit van de examens. Het NIL is een gerenommeerde naam binnen de laswereld en wordt als zeer betrouwbaar gezien. Een cursus erkend door deze instantie kan u dus voordelen opleveren bij uw sollicitatieproces.

Alle informatie die u nodig heeft voordat u start met een cursus lassen

Bronckhorst Lastechniek te Nunspeet, Gelderland, biedt verschillende cursussen aan, waarbij iedere cursus dieper ingaat op een andere lastechniek. De vier meest voorkomende technieken zijn MIG/MAG-lassen, TIG-lassen, autogeen lassen en booglassen met beklede elektroden. De eerste twee varianten, MIG-lassen en MAG-lassen, zijn het meest voorkomend en worden u als beginner aangeraden. De cursus lassen voor beginners in Nunspeet, Gelderland, duurt in totaal 22 avonden van drie uur (18.30 uur tot 21.30 uur) en wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Beide vormen komen ook terug in de cursusavonden, en de theorie kunt u nogmaals lezen in het lesboek dat u als cursist mee naar huis krijgt.

https://lastechniek.com/