Onderzoeksite
Image default
Dienstverlening

Hoe lang duurt het voordat een nieuwe tattoo genezen is?

Het genezingsproces van een nieuwe tatoeage kan twee tot drie weken duren. De eerste dagen kunt u last hebben van roodheid, pijn en zwelling rond het gebied. Tijdens deze periode is het belangrijk om uw tatoeage schoon te houden en te hydrateren met een geurvrije zalf of lotion die speciaal voor tatoeages is ontwikkeld. Mogelijk moet u de eerste dagen ook een dun laagje beschermfolie over uw tatoeage aanbrengen. Om een tatoeage sneller te laten genezen kunt u ook van te voren tktx verdovende creme gebruiken. Dit draagt bij aan een snellere genezing.

Hoe werkt het genezingsproces?

Na ongeveer vier dagen zou u wat korstjes op uw tatoeage moeten zien. Dit is normaal en geeft aan dat de huid goed geneest. Blijf uw tatoeage verzorgen volgens de instructies van uw kunstenaar om de potentiële levensduur en kleurlevendigheid te maximaliseren. Niet als u dit doet, kan de tatoeage vervagen.

Het is belangrijk om uw nieuwe tatoeage schoon te houden om infectie te voorkomen. Was je handen voor en na het aanraken en gebruik alleen een milde, ongeparfumeerde zeep. Dep hem droog met een zachte doek of papieren handdoek in plaats van te wrijven. Vermijd tijdens het genezingsproces zwembaden, hete baden en zonnebanken, omdat deze het genezingsproces van uw tatoeage kunnen verstoren en de kleuren van uw ontwerp kunnen verpesten.

Eenmaal genezen, moet u soms een vochtinbrengende crème gebruiken, afhankelijk van hoe goed uw huid haar natuurlijke oliën behoudt. Gebruik altijd een goedgekeurd product voor tatoeages dat speciaal is ontworpen om de kleurlevendigheid en de levensduur van de inkt te behouden – zoals Bepanthen tattoo creme. Houd er rekening mee dat het genezingsproces van persoon tot persoon verschilt, en dat bepaalde factoren van invloed kunnen zijn op de genezingstijd van een nieuwe tatoeage. Factoren zoals leeftijd, grootte van de tatoeage, leefgewoonten en huidtype kunnen allemaal een rol spelen in hoe snel uw tatoeage geneest. Praat met uw artiest over eventuele zorgen die u heeft. Met de juiste zorg en onderhoud blijven de meeste tatoeages echter vele jaren mooi.