Onderzoeksite
Image default
Dienstverlening

Met een bouwcalculator krijgt u alle benodigde correcte informatie

Wel eens gehoord van een bouwcalculator? Dit wordt vaak uitgevoerd in combinatie met een elementenbegroting. Voor een bouwproject is correcte informatie van enorm belang. U wilt weten waar u aan toe bent voordat u de bouwfase ingaat. Zo weet u hoe hoog de kosten zullen uitvallen en wat u opzij moet zetten in het geval van tegenslagen. Ook kunt u op basis van deze informatie een adequate planning opstellen. De ontwerpfase is dé fase waarin het fundament voor het gehele bouwproject wordt gelegd. De ontwerpen worden tot in de kleinste details geperfectioneerd, waarna er een definitief ontwerp ontstaat. Dit definitieve design zal als het fundament dienen voor het maken van berekeningen. Immers wilt u weten waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. Zowel een bouwcalculator als een elementenbegroting worden op basis van deze ontwerpen gemaakt.

Hoe worden een bouwcalculator gebruikt en een elementenbegroting uitgevoerd?

Wist u dat uw definitieve ontwerp het startpunt kan zijn voor het ontwerpen van geavanceerde 3D-modellen? Een gespecialiseerd calculatiebureau kan deze modellen voor u maken, aan de hand waarvan zij nieuwe informatie kunnen verkrijgen met een bouwcalculator. Hierbij worden diverse facetten gecalculeerd. Dit kunnen de kosten zijn, maar ook hoeveel materiaal nodig is en hoeveel tijd u per fase moet spenderen. Vele bedrijven in de bouw gaan niet efficiënt genoeg te werk bij een bouwproject. De planning is niet optimaal of er wordt teveel materiaal ingekocht, om maar een aantal voorbeelden te geven. Dit leidt tot verliezen, zowel qua tijd als financieel. Een calculatiebureau als Kiewiet Bouwadvies maakt gebruik van het Lean principe om alle fases en hoofdonderdelen te optimaliseren. Naast een bouwcalculator kan ook een elementenbegroting uitgevoerd worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het definitieve ontwerp. Door deze nauwkeurig te bekijken, kunnen de verwachte kosten in kaart gebracht worden. Zo weet u wat u kunt verwachten qua kosten voor uw bouwproject.

Advies inwinnen bij de specialisten

Wilt u gebruikmaken van een bouwcalculator of een elementenbegroting laten uitvoeren in de bouw? Laat u dan adviseren door de specialisten van Kiewiet Bouwadvies. Zij staan altijd voor u klaar om tot de beste oplossing in uw situatie te komen.