Onderzoeksite
Image default
Industrie

Exclusieve producten van kunststof maken dankzij spuitgieten

Met spuitgieten creëert u unieke vormen bij de productie van kunststof elementen. Dit heeft te maken met de matrijzen die worden gebruikt binnen het productieproces. Deze geeft u geheel naar eigen ontwerp vorm waardoor het volautomatische proces naar uw wens plaatsvindt. Naarmate u meer kunststofproducten laat produceren, des te goedkoper wordt het dankzij deze productiemethode. Kunststof spuitgieten is een expertise die door Naber Plastics wordt uitgevoerd. Waar moet u rekening mee houden bij deze methode?

De geavanceerde methode van kunststof spuitgieten

Bij spuitgieten wordt gebruik gemaakt van een aantal kunststoftypen; ABS, polystyreen, polypropeen, polyamide en polycarbonaat. Deze typen kunststof worden opgewarmd onder een extreem hoge temperatuur waardoor zich een plastisch geheel vormt. Dit plastische element is kneedbaar en kan zich in een bepaalde vorm laten gieten, hetgeen gebeurt bij de matrijs. Deze heeft de afnemer naar eigen ontwerp vormgegeven. Het plastische element wordt onder druk tegen de zijkanten van de matrijs gedrukt en stolt waardoor een vast product ontstaat. Deze kunt u in principe zien als het eindproduct, ware het niet dat ook na deze fase nog voor een speciale afwerking kan worden gekozen. Laat het kunststof element bijvoorbeeld bedrukken of natlakken.

Volautomatisch en voordelig

Voor volumineuze afnemers van het kunststof spuitgieten is deze methode zeer efficiënt en voordelig. Het proces is volautomatisch, al dan niet bijgestaan door een productierobot, en heeft een snel verloop. Een productierobot kan na productie van een kunststof element door middel van scherpe camera’s het product controleren op productiefouten en scheurtjes. Mocht er een afwijking gevonden worden, dan kan onmiddellijk worden gekozen voor nabewerking. Zo heeft u een hoge zekerheid van het gewenste resultaat. Daar komt bij dat u bij een hoge afname steeds voordeliger kunt produceren met deze methode, aangezien de marges laag zijn en het proces in principe geautomatiseerd plaatsvindt. Kunststof spuitgieten is daarmee zeer efficiënt.

https://naberplastics.com/