Onderzoeksite
Image default
Onderwijs

Online psycholoog voor iedereen

Therapie is nog nooit zo handig en toegankelijk geweest

Tot voor kort was online therapie niet erg gebruikelijk in de psychologie. Maar met de opkomst van nieuwe geavanceerde technologieën lijkt online zorg het leven van veel patiënten te vereenvoudigen en te vergemakkelijken. Gedurende de pandemie hebben recordaantallen mensen advies gezocht via online therapie, waarvan velen voor het eerst met iemand over hun geestelijke gezondheid praten. Maar is het even effectief als face-to-face behandelingen? De voordelen van online therapie zijn dezelfde voordelen als die van traditionele therapie. Je krijgt de hulp die je nodig hebt terwijl je weet dat alles wat je met je therapeut bespreekt vertrouwelijk blijft. Omdat sommigen misschien geen idee hebben wat ze van online therapie kunnen verwachten, delen wij bij deze een aantal voordelen over online psychologie.

De voordelen van online therapie

De patiënt en de psycholoog samen in dezelfde ruimte, meestal in een privé praktijk of een psychologische kliniek. Klinkt voor velen waarschijnlijk bekend. Minder bekend is misschien de volgende situatie: beide partijen, psycholoog en patiënt online via een veilige verbinding, vanuit het comfort vanuit huis. Deze vorm van behandeling wordt steeds toegankelijker en gebruikelijker. Als je al op traditionele wijze psychologische behandelingen gewend bent, is het je misschien bekend dat er veel tijd zit in het reizen naar de therapie en weer naar huis. Met online therapie hoef je gelukkig geen grote afstanden af te leggen. Je plant online de beste tijd voor jou en je online therapeut, en je kunt aan de slag op de afgesproken tijd.

Comfort is veel waard

Om de therapie effectief te laten verlopen, is het belangrijk dat de patiënt zich op zijn of haar gemak voelt in de omgeving. Er is niets comfortabeler dan je bevinden op de plaats waar je graag bent! Of je nu thuis bent, op reis of op kantoor, je kunt je psychologische begeleiding gemakkelijk combineren met verschillende locaties.

Contact leggen is laagdrempeliger

Het is gemakkelijker, in sommige gevallen zelfs veel gemakkelijker, om via e-mail of een online consult contact op te nemen met een online psycholoog en snel een antwoord te krijgen dan wanneer je een therapeut een algemene vraag wilt stellen. In het ideale geval zou een online therapeut onmiddellijk op een e-mail, vraag of chatverzoek kunnen reageren.

Een psycholoog voor iedereen

Online is het vinden van een deskundige om je te behandelen of om een second opinion te geven over een diagnose ook laagdrempeliger. Thuisbehandeling is niet alleen klinisch doeltreffend gebleken, patiënten voelen zich ook meer op hun gemak als ze via het computerscherm of smartphone praten dan in levende lijve. Dit maakt therapie veel fijner vanaf het begin, als je bedenkt dat de meeste patiënten over meer moed beschikken om over dingen te praten die ze mogelijk in levende lijve niet zouden willen bespreken.

Aan de slag gaan met online therapie is gelukkig niet ingewikkeld! E-Consulenza kan je helpen de meest geschikte professional te vinden.

https://www.e-consulenza.nl/