Onderzoeksite
Image default
Zakelijk

Hoe kan een VPN je helpen anoniemer te surfen?

Hoe kan een VPN je helpen anoniemer te surfen?

Er zijn tegenwoordig heel wat VPN aanbieders. Een VPN server kost vaak maar een paar euro per maand en is daarom ook een nuttig investering. Je beschermt niet alleen je gegevens, maar ook kun je op deze manier anoniem bestanden delen met anderen. Ook bedrijven maken hier veelvuldig gebruik van zodat de gegevens niet in handen van de concurrent komen. Dit kun je niet alleen op de computer gebruiken, maar ook op smartphones en tablets. Ook kun je een VPN server gebruiken voor het omzeilen van restricties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan websites die alleen in Engeland bereikbaar zijn en waar je in Nederland niet op komt.

Nordvpn wat is het en wat kun je ermee?

Nordvpn is niet alleen de bekendste, maar ook een van de beste VPN servers. Het biedt tal van mogelijkheden en het verschil zit hem dan ook in de extra’s. Zo kun je bij deze dienst ook een reclame blocker kopen. Niet is zo irritant als de website met reclame. Dit is voor hen een inkomstenbron, maar voor de meeste mensen kost dit tijd en irriteert het. Daarnaast kan deze VPN server ook gebruikt worden voor de beveiliging van gegevens. Zo weet je zeker dat niemand achter je geheimen komt, maar ook bescherm je de gegevens van klanten. Deze komen dan niet in handen van kwaadwillende mensen of bedrijven. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een dubbele VPN te nemen. Dit zorgt ervoor dat al jouw gegevens via 2 verschillende servers lopen en nog beter beveiligd zijn.

Waarvoor kun je cyberghost gebruiken?

Ook Cyberghost is een steeds grotere speler aan het worden op het gebied van VPN servers. Hij wordt veelal gebruikt voor het omzeilen van blokkades. Dit kan zijn omdat je op een website geblokkeerd zijn, maar soms wordt het ook gebruikt om video’s uit het buitenland te streamen. Zo hebben we in Nederland geen toegang tot het terugkijken van Engelse HULU series. Dit is dan iets wat via een VPN server wel mogelijk is. De reden waarom mensen voor Cyberghost kiezen is vaak toch te wijten aan dat je zelf een server kunt selecteren. 

Je kunt in het geval van HULU dan bijvoorbeeld kiezen voor Amerika want daar is deze content wel beschikbaar. Tevens hebben de servers hier een hoge snelheid waardoor je eigenlijk helemaal geen vertragingen meer merkt. Daarnaast kun je het op 7 apparaten tegelijkertijd gebruiken en dan is die paar euro die je per maand betaald al helemaal niks meer. Het is een van de meest betaalbare VPN servers in Nederland en wij verwachten dan dat zij ook steeds groter gaan worden.

Alle voordelen van VPN Servers

VPN servers zijn bedoeld om de gegevens van mensen en bedrijven te beschermen. Echter kun je het ook gebruiken voor het omzeilen van een blokkade op jouw IP adres. Vaak heb je een gedeeld IP adres binnen het bedrijf of van de provider. Dit kan dus om allerlei redenen geblokt zijn. Vaak is dit door misbruik van een ander.