Onderzoeksite
Image default
Zakelijk

Nieuwe rekenmethode met NTA 8800

Waar we voorheen de focus hadden gelegd op EPA-U en EPA-W is vanaf januari dit jaar alleen nog maar NTA 8800 beschikbaar. Bij de nieuwe beoordelingen zal je dus nog maar één rapport zien voor de energieprestatie te beoordelen. Mocht het zo zijn dat de EPA-U of EPA-W nog geldig is, dan mag dit gebruikt worden. Wel is het zo dat als het afloopt dan zal je dit moeten vervangen voor een NTA 8800 rapport.

 Voor bestaande woningen zijn er geen eisen gesteld, wel voor nieuwbouw. Zo zullen er eisen gesteld worden aan drie BENG-indicatoren en voor de temperatuur. Dit zal op basis van de klassenindeling worden bepaald en op basis van BENG2. De bestaande energielabels zijn maar liefst 10 jaar geldig. Overigens zijn er twee nieuwe energielabels bijgekomen wel nóg zuiniger zijn! Dit is de A+++ en A++++. Je kunt dus ervan uitgaan dat als je deze klasse toegewezen krijgt dat je een zeer energiezuinig project hebt.

 Is jouw bedrijfspand er klaar voor?

 Wanneer je beschikt over een kantoorpand die groter is dan 100M2, dan komt er in 2023 iets nieuws aan voor je! Je zult er namelijk dan voor moeten zorgen dat jouw energielabel minimaal een C is. Om dit te realiseren kun je nu al een NTA 8800 onderzoek uit laten voeren! Ga gerust op zoek naar een specialist die voor jou dit rapport kan opmaken.