Onderzoeksite
Image default
Dienstverlening

Aan de slag met hijsklemmen gekeurd door de EKH

Als je werkt in de sector van hijsen en heffen, dan krijg je ongetwijfeld een keer te maken met hijsklemmen. Deze worden onder andere gebruikt om de acties uit te kunnen voeren en te zorgen dat er op een zeer veilige wijze kan worden gewerkt bij een bedrijf die hier mee te maken heeft. Niet altijd wordt er op een veilige wijze gewerkt, maar de EKH onder andere probeert te waarborgen dat dit in alle bedrijfsvoeringen zo optimaal mogelijk gebeurt, om op die manier ongelukken te voorkomen. Een van de belangrijkste onderdelen voor het zorgen voor de veiligheid van de werknemers en de andere omstanders, is het gebruik maken van hijsklemmen.

Veiligheid waarborgen van iedereen in de omgeving

Door middel van een goede en professionele keuring van EKH op de hijsklemmen, kan je ervoor zorgen dat je in ieder geval geen ongelukken hiermee veroorzaakt en dat er alleen maar veilige situaties met betrekking tot dit onderdeel van de apparaten kan plaatsvinden. Er zijn diverse soorten van de hijsklemmen waar je mee kunt werken. Denk aan bijvoorbeeld de balken klemmen die worden gebruikt, maar ook de horizontale hijsklemmen, degene zonder een markering, de klemmen die met schroeven zijn vastgemaakt, de verticale klemmen en alle overige klemmen die nog beschikbaar zijn.

Soorten klemmen die er beschikbaar zijn

Als je een betere blik werpt op de horizontale hijsklemmen, zijn daar ook nog weer meer soorten in te onderscheiden. Denk aan de platenklem, met een prijs van ongeveer 61 euro per stuk, de professionele horizontale variant met een prijs van gemiddeld 280 euro per stuk, wat relatief een stuk duurder is dan de klem die je voor platen kunt hanteren. En daarnaast nog een grotere klem die een prijs heeft van maar liefst 315 euro per stuk. Ook heb je nog een grotere variant die zelfs een prijs heeft va boven de 1000 euro per stuk. Alle klemmen hebben zo weer hun eigen kwaliteiten en het is maar net waar je waarde aan hecht en wat het doel is waar je deze voor gaat/kunt gebruiken.