Onderzoeksite
Image default
Dienstverlening

Wees Alert Bij het Zoeken naar Artsen voor ADHD Behandeling

Laatst werd ik door een vriend van mij gevraagd, “Zijn er artsen die gespecialiseerd zijn in ADHD behandeling?”. Ja, artsen die ADHD behandelen zijn heel erg gespecialiseerd. Hier staan enkele tips om deze artsen op te sporen. 

Begin eerst met de kinderarts of huisarts van je kind, hij kan je doorverwijzen naar een specialist. Ik persoonlijk zou niet alleen op een kinderarts of huisarts vertrouwen voor ADHD tests, tenzij ze ook in dit veld gespecialiseerd zijn. Het is uitgekomen dat vele niet de juiste tests hebben uitgevoerd, en dan amfetamine hebben voorgeschreven om het gedrag te controleren, terwijl iets anders ook geholpen had.

De kinderbescherming op staat en lokaal niveau hebben ook vaak informatie. Er zijn zelfs ADD of ADHD verenigingen die kunnen helpen met het opsporen van artsen die ADHD behandelen, tezamen met informatie over steungroepen.

Ontoereikende ADHD tests zijn zo een groot dilemma dat het beter is voor iedereen om een professioneel met gespecialiseerde training in ADHD de reden voor het gedrag te laten uitzoeken.

Artsen voor ADHD behandelingen en diagnose zijn bijvoorbeeld kinderpsychiaters, psychologen, ontwikkelings- of gedragskinderartsen of gedragsneurologen en klinische hulpverleners.

*Een psychiater voor kinderen kan diagnosticeren en mentale en gedragsstoornissen behandelen. Ze bieden ook therapie en kunnen geneesmiddelen voorschrijven

*Psychologen kunnen diagnosticeren en ADHD behandelen met therapie maar schrijven geen geneesmiddelen voor.

*Neurologen kunnen hersen- en nervensysteemstoornissen diagnosticeren, maar ze bieden geen therapie. Ze kunnen ook recepten voorschrijven indien nodig.

De juiste arts voor het behandelen van ADHD zal andere oorzaken voor het gedrag uitsluiten zoals traumatische ervaringen; de dood van een ouder, scheiding, werkeloosheid, verhuizing, etc. Ook toevallen zoals petit mal die niet op te sporen zijn, oorontstekingen die in gehoorproblemen kunnen resulteren, andere medische problemen die hersenontwikkeling of functioneren kunnen beïnvloeden, leerproblemen, of zelfs depressie.

Zoals je kunt zien zijn er een aantal artsen voor de behandeling van DHD en een aantal gespecialiseerde gebieden waaruit je kunt kiezen. Maar omdat zo vele kinderen die de diagnose krijgen misschien niet de stoornis hebben, of slechts een milde vorm, kun je ook alternatieven van traditionele geneesmiddel uitproberen, of ernaast.

Vele mensen hebben uitstekende resultaten behaald met dieet, supplementen en natuurlijke formules, zodat hun ADHD onder controle is of met effectieve resultaten gecorrigeerd is. 

www.depsycholoog.nl/rotterdam/ – Top psycholoog Rotterdam

https://www.depsycholoog.nl/rotterdam/