Onderzoeksite
Image default
Gezondheid

Wat zijn de grote voordelen van een nekmassage?

Een massagetherapie kan meer doen dan alleen maar ontspanning. Hier zijn 4 therapeutische voordelen van het krijgen van een nek- en schoudermassage om de spierspanning te verminderen en de dagelijkse stress te verlichten.

In onze dagelijkse routines leggen we onbewust stress op ons lichaam. Het tekenen van een cheque, het klikken op de computermuis, het rijden op de weg of zelfs het gebruik van de mobiele telefoon kan spierspanning en spanning in onze nek en schouders veroorzaken.

Ouders krijgen vaak nek- en schouderpijn van het dragen van hun baby. Moeders in de postpartum fase zijn vooral kwetsbaar voor blessures omdat de hormonale veranderingen in de zwangerschap de banden en gewrichten losser hebben gemaakt. Dit herhaaldelijke spanningsletsel wordt waarschijnlijk erger en kan leiden tot een ingezakte houding, waardoor er meer spanning op de nek, schouders en rug komt te staan.

Het uitoefenen van druk op de spieren rond de nek en schouders helpt de spierspanning te verminderen en de dagelijkse stress te verlichten. Een massagetherapie kan meer doen dan alleen ontspanning. Hier zijn 4 therapeutische voordelen van een nek- en schoudermassage:

1. 2. Herstel van spierpijn
Masseren op pijnlijke plekken van het lichaam stimuleert een verhoogde doorbloeding en zuurstof, wat helpt om de pijn te verzachten en ontstekingen te verminderen. Bij de massage komen endorfines vrij – een aminozuur dat werkt als de natuurlijke pijnstiller van het lichaam. Na een massage zal uw bewegingsbereik ook verbeteren door het verwijderen van opgehoopt melkzuur dat stijfheid in de spieren veroorzaakt.

2. 2. Helpt bij het verminderen van migraine en oogvermoeidheid.
Massages zijn een natuurlijk alternatief, zonder bijwerkingen, dat helpt bij hoofdpijn en migraine pijn. Het bevordert het verlichten van spierspasmen en helpt bij een betere bloedcirculatie waardoor de druk in het hoofd vermindert. Uit een studie is gebleken dat patiënten met aanhoudende migraine een dramatische vermindering van de hoofdpijnpijn ervaren met een regelmatige nek-, schouder- en hoofdmassagebehandeling.

3. 3. Verbeteren van positieve stemmingen
Niet alleen uw lichaam heeft baat bij massages, maar ook uw humeur stijgt! We voelen spanning in onze schouders en in onze nek. Uit onderzoek is gebleken dat het serotonine- en dopamineniveau van de deelnemers die een massagebehandeling hebben ondergaan, is toegenomen. Als ons lichaam ontspannen is, is ons zenuwstelsel dat ook. Onze hartslag verlaagt en onze ademhaling ook, massages zijn een nuttige manier om je lichaam te heroriënteren. Sommige bedrijven bieden hun werknemers regelmatig massagebehandelingen aan omdat het de stress van de werknemers vermindert, wat de algemene arbeidstevredenheid verbetert.

4. 4. Versterkt het immuunsysteem
Regelmatige massage verhoogt de witte bloedcellen en lymfocyten, die van vitaal belang zijn voor de bestrijding van ziekten en infecties. Het activeert het lymfesysteem, dat verantwoordelijk is voor het filteren en verwijderen van schadelijke stoffen in het lichaam, waardoor uw lichaam sterk en gezond wordt.