Onderzoeksite
Image default
Gezondheid

Wat houdt een ontspanningsmassage in?

Een massage is een van de oudste geneeswijzen ter wereld. Het is al duizenden jaren bekend dat massages vele voordelen hebben voor de lichamelijke gezondheid. Niet voor niets wordt een massage tegenwoordig steeds vaker ingezet om klachten te verlichten of zelfs te genezen. Maar wat houdt een massage nu precies in? Dat lees je hier!

Wat is een massage nou eigenlijk?

Een massage is een manier om het lichaam te (her)activeren en de spieren en gewrichten soepel te houden. Het stimuleert de bloedcirculatie, zorgt ervoor dat afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd en ontspant de spieren. Daarnaast kan een massage ook helpen bij het voorkomen van blessures.

De ontspanningsmassage

Er zijn verschillende soorten massages, maar in dit artikel ga ik dieper in op de ontspanningsmassage. Deze massage is bedoeld om het lichaam te ontspannen en staat daarom ook wel bekend als ‘rustgevende massage’. Deze massage wordt vaak gebruikt bij stress-gerelateerde klachten, maar kan ook helpen bij hoofdpijn, spierspanningen en slapeloosheid.

Een ontspanningsmassage is een milde vorm van massage waarbij er met lange, rustige strijkingen gemasseerd wordt. Het tempo en de druk van de massage zijn laag, waardoor je je helemaal kan ontspannen. De massage wordt vaak uitgevoerd met olie of lotion, waardoor de massage niet alleen aangenaam is voor het lichaam, maar ook voor de geest.

De voordelen van een ontspanningsmassage

Een massage doet altijd goed, maar een ontspanningsmassage is dé manier om helemaal tot rust te komen. Naast dat je je na een massage lekker ontspannen voelt, zijn er nog veel meer voordelen:

– Een ontspanningsmassage vermindert stress en angst.

– Het geeft je energie.

– Het helpt bij het slapen.

– Het ontspant de spieren.

– Het stimuleert de bloedcirculatie en lymfedrainage (het afvoeren van vocht uit het lichaam).

– Het kan helpen bij hoofdpijn, migraine, nek-, rug- of schouderklachten, maar ook bij buikpijn of menstruatiekrampen.

Een massage is dus niet alleen lekker ontspannend, maar kan ook helpen bij allerlei lichamelijke klachten.