Onderzoeksite
Image default
Banen en opleidingen

Leer beter communiceren door NLP Practitioner

De NLP Practitioner opleiding van het organisatie- en adviesbureau RaVisie is zeer geschikt wanneer je wilt leren beter te communiceren. Denk hierbij niet alleen aan algemeen communicatie, maar ook aan communicatie op zakelijk vlak. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het waarnemen van de wereld om je heen en het reageren op deze waarneming staat hierbij centraal. Door jezelf hierin te trainen ben je beter in staat om je als coach in te leven in anderen of om mensen aan te sturen als bijvoorbeeld manager. Je leert namelijk om beter te begrijpen hoe iemand denkt. De NLP Practitioner opleiding stelt je in staat jouw eigen gedrag of het gedrag van iemand anders op een positieve manier te veranderen.

Het communicatieproces staat centraal bij gedragsverandering

Wil je jouw communicatie veranderen? Of iemand helpen met het veranderen van zijn of haar communicatie? Dan is het belangrijk om eerst meer inzicht te verkrijgen in het communicatieproces. Iedereen reageert anders op bepaalde situaties. Dit komt omdat zintuigelijke waarnemingen door ieder persoon op een andere manier omgezet worden naar communicatie en gedrag. Terugkerende gedachtepatronen staan hierbij centraal en vormen jouw dagelijkse gedrag. Alle informatie die men ontvangt of waarneemt wordt onbewust op een bepaalde manier verwerkt. Het weglaten, vervormen of generaliseren van zaken heeft invloed op het uiteindelijke gevoel, gedrag en communicatie. Dit berust niet altijd op feitelijke waarneming, maar is vaak gebaseerd op terugkerend gedachtepatroon. Na het volgen van een NLP Practitioner training, ben je bewuster van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag. Dit kan leiden tot een verandering in jouw gevoelens, gedrag en communicatie. Bovendien ben je beter in staat om anderen te begrijpen of te helpen met persoonlijke problemen die te maken hebben met een terugkerend gedachtepatroon.

Voorbereiding op de NLP opleiding

Vind je het interessant om meer te leren over gedachtepatronen en het communicatieproces? Schrijf je dan in voor de NLP Practitioner opleiding via de website van RaVisie. Deze opleiding bestaat uit zeven aaneengesloten dagen en vindt dagelijks plaats van 10.00 uur tot 18.00 uur. Daarnaast zijn er nog twee oefendagen, zodat je jouw opgedane kennis direct in praktijk kunt brengen. Bekijk voor meer informatie de website van RaVisie of neem telefonisch contact op.

https://RaVisie.nl/