Onderzoeksite
Image default
Banen en opleidingen

Wil je werken als ingenieur? Lees dan dit artikel!

Wil je projectleider civiel worden? Of ben je al ingenieur, maar wil je breder opgeleid worden in de civiele techniek? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Je kunt een opleiding volgen bij een hogeschool of universiteit, maar je kunt ook binnen een ingenieursbureau opgeleid worden. In dit artikel vertellen we meer over deze laatste mogelijkheid!

Opleiding binnen het bureau

Als je binnen een ingenieursbureau opgeleid wilt worden, is het belangrijk dat je kiest voor een bureau waar ze projecten aanpakken die jou interesseren. Het is ook fijn als het bureau in jouw buurt is, zodat je niet ver hoeft te reizen. Bij veel ingenieursbureaus kun je terecht voor een stage of afstudeeropdracht, maar bij sommige bureaus kun je ook een fulltime baan krijgen met een opleidingsprogramma. Het is dus zeker de moeite waard om rond te kijken en verschillende bureaus te contacteren!

Welke banen binnen civiel techniek zijn er?

Als je werkt in de civiele techniek, kan je bijvoorbeeld projectleider civielworden. Dit is een baan waarbij je verantwoordelijk bent voor het overall projectmanagement. Je moet ervoor zorgen dat het project soepel verloopt en dat alle deadlines worden gehaald. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed communiceert met alle betrokkenen, zodat iedereen op de hoogte is van de laatste stand van zaken.

Opleiding projectleider civiel

Als je projectleider civiel wilt worden, is het belangrijk dat je een goede opleiding krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een Hbo-opleiding Civiele Techniek volgen of een Mbo-opleiding projectleider civiel. Als je al werkt in de civiele techniek, is het ook mogelijk om een cursus projectmanagement te volgen of een opleiding tot projectleider via een avondschool.

In Nederland verdienen projectleiders civiel gemiddeld € 4000 tot € 6000 per maand, afhankelijk van hun ervaring en opleiding. Als je net begint in het vak, is het mogelijk dat je salaris iets lager ligt. Naarmate je meer ervaring opdoet en meer projecten succesvol afrondt, zal je salaris ook stijgen.