Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Het kopen van een pet

Mensen die petten en hoeden dragen zijn inmiddels natuurlijk best wel een vast onderdeel van ons straatbeeld geworden. Echter zijn er natuurlijk zo vreselijk veel verschillende soorten hoofddeksels, dat het soms lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Weet jij bijvoorbeeld wel hoe al die petten heten? Denk bijvoorbeeld eens aan snapbacks. Misschien heb je nog nooit van de naam gehoord maar als we de pet aan je beschrijven, weet je vast wel waar we het over hebben. Een snapback heeft een verstelbare achterkant en een rechte klep aan de voorkomt. Ook in Nederland worden snapback steeds populairder en gaat snapback kopen steeds makkelijker. Dat de snapback aan populariteit aan het winnen is, is ook niet zo vreemd. Ze zijn erg veelzijdig en zijn in kleur en print bovendien ook meer dan prima aan te passen op elke gewenste outfit.

De naam van de pet slaat eigenlijk gewoon letterlijk op het uiterlijk van de pet. Een snap is in het Engels een drukknoop, en op de achterkant van een snapback zal je altijd een drukknoop vinden waarmee de grootte van de pet te verstellen is check over here. Back slaat op achterkant, en dan in combinatie met de snap natuurlijk. 

Het is natuurlijk ook het veelzijdige karakter van de pet die hem zo populair heeft gemaakt. Waar aanvankelijk alleen sporthelden en sportfans de snapback droegen, zo werd in de jaren 80 en 90 de snapback opgepakt door de muziekindustrie en dat kwam dan vooral door de opkomst van de hiphop en rap muziek. Deze artiesten droegen vaak snapbacks, al dan niet aangepast op hun persoonlijke stijl en vaak ook op de rest van hun outfit. Nog steeds is het deze veelzijdigheid die de snapback ook vandaag de dag erg populair maakt onder allerlei groeperingen van mensen, en zeker niet alleen onder muziekartiesten.

http://www.snapbacks.nl/