Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

SEO en zijn voordelen

SEO en zijn voordelen

Wellicht heeft u het woord SEO wel eens voorbij zien komen bij reclames voor online marketing bureaus. Maar wat betekent dit nou eigenlijk?

SEO is een vorm van digitale marketing, en staat voor Search Engine Optimalization. Dit houd in dat u uw vindbaarheid als bedrijf kan verbeteren in zoekmachines als Google, Yahoo of Bing. Op deze manier staat u hoger in de zoekresultaten en zult u dus meer potentiële klanten kunnen bereiken.

Bij het gebruik maken van SEO spelen er een hele hoop factoren mee, bijvoorbeeld de laadtijd van een website. Een website met een kortere laadtijd zal hoger scoren in de zoekmachine dan een website waarvan de laadtijd hoger is. Hierbij dient de website afgestemd te worden, wanneer er bijvoorbeeld een slider op de website staat maakt dit een website zwaarder om te laden, dit zorgt voor een lagere waardering van Google.

Het grootste onderdeel van SEO bestaat uit de zoektermen waarop uw website gevonden kan worden en hoe deze worden gebruikt. Voordat u aan de slag gaat met SEO dient u te bepalen welke zoektermen passend zijn bij uw website, en bij welke zoektermen u gevonden wilt worden.

Binnen SEO-werkzaamheden wordt er tussen website vaak geruild met andere ondernemers. Er worden links, die doorverwijzen naar uw website, of blogs met hierin links uitgewisseld tussen bedrijven. De een plaatst de links van de ander op zijn website, de ander doet dit ook. Zo krijgen beide sites meer verwijzingen en zullen zij dus beter vindbaar zijn. Dit komt door het algoritme van Google: de website met de meeste verwijzingen in combinatie met een korte laadtijd en een gebruiksvriendelijk gevoel zal bovenaan in de zoekmachine verschijnen. Er zijn bedrijven die zelf een tekstschrijver in dienst hebben, maar ook veel bedrijven besteden dit uit. De redenen hierachter zijn vaak dat de bedrijven er geen tijd of mankracht voor hebben. Veel online marketingbureaus hebben zich daarom gespecialiseerd in het schrijven van Seo teksten.

https://www.textmakelaar.nl/