Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Audiovisuele apparatuur voor uw congres

Wat is audiovisuele apparatuur?

Audiovisuele apparatuur is een wezenlijk onderdeel van uw congres. Het woord audiovisueel is een samenstelling uit twee woorden: audio en visueel. Het onderscheid ligt hier tussen datgene dat je hoort en datgene dat je ziet. Als het gaat om apparatuur voor uw congres, dan kunt u denken aan microfoons en boxen op het gebied van audio, en spotlights en andere lampen op het gebied van visueel. Maar wellicht wilt u ook videobeelden laten afspelen gedurende het gehele evenement. Ook dat valt onder visueel. De mogelijkheden van audiovisuele apparatuur zijn daarom legio.

Hoe wordt audiovisuele apparatuur ingezet?

Om een heel lang verhaal kort te maken en direct antwoord te geven op deze vraag: audiovisuele apparatuur wordt naar uw eigen wens(en) ingezet. Het is immers uw congres en u bent degene die bepaalt hoe het eruit gaat zien. Het kan wel zijn dat het betreffende bedrijf waarmee u zaken doet, u desgewenst adviseert op dit gebied. Zo kunnen zij op voorhand al aangeven of iets wel of niet gaat lukken qua apparatuur, maar ook qua budget. Zo krijgt u altijd de meest passende oplossing om uw congres tot een spektakel te maken.

Waarom zou mijn congres gebaat zijn bij audiovisuele apparatuur?

Bij een congres is met name de inhoud erg belangrijk. Misschien wel doorslaggevend. Een congres is namelijk een manier om verschillende verhalen te berde te brengen. U kiest de sprekers uit en zet daarmee een bepaalde toon. Wellicht is de moraal van het verhaal dat het onderlinge contact van uw collega’s op de werkvloer beter kan. Of misschien wilt u uw collega’s juist extra energie geven voor een komende periode. Wellicht slaat u het over een andere boeg en nodigt u potentiële klanten uit om anekdotes over uw bedrijf te laten horen. Gebruik van licht is in deze gevallen van essentieel belang. Gebruik bijvoorbeeld rood licht om intimiteit te stimuleren, en geel licht om een energieke sfeer te creëren. Om uw potentiële klanten te overtuigen met u in zee te gaan kunt u onder andere kiezen voor een paars verlichte zaal (om vertrouwen en luxe uit te stralen), of het gebruik van uw bedrijfskleuren (om het extra persoonlijk te maken). Uw congres is dus – mits juist ingezet – ontzettend gebaat bij audiovisuele apparatuur.

Audiovisuele apparatuur: de voordelen

Kortom: creëer je eigen sfeer met audiovisuele apparatuur. Zet je congres naar je eigen hand en zorg ervoor dat de boodschap van je spreker(s) beter blijft hangen. Laat bezoekers een ervaring beleven die ze niet snel vergeten. Zoek de voor u meest passende manier om de juiste ambiance te realiseren en ga daarna op zoek naar audiovisuele apparatuur om dit te bewerkstelligen.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/audiovisuele-apparatuur/