Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Vijf tips voor het isoleren van jouw vloer!

Vloerisolatie is van essentieel belang voor jouw wooncomfort. Het draagt bij aan een aangename temperatuur in huis en zorgt ervoor dat jij heerlijk op blote voeten rond kunt lopen. Bovendien bespaar je met goede vloerisolatie op je energiekosten én draag je je steentje bij aan het milieu. Ga jij je woning (ver)bouwen en daarbij de vloer isoleren? Neem dan vooral onderstaande vijf tips mee!

  1. Kies het juiste isolatiemateriaal

Wellicht een open deur, maar het succes van jouw project hangt grotendeels af van het gebruikte isolatiemateriaal. Niet elke soort isolatie is namelijk even geschikt voor elke vloer. Zo vraagt een houten vloer om een ademend isolatiemateriaal, zoals glaswol, en een betonvloer om isolatiemateriaal met een hoge drukvastheid, zoals PIR. 

  1. Vergeet de kruipruimte niet

Heb jij een kruipruimte onder je woning? Dan is het belangrijk dat je deze ook goed isoleert. Zonder isolatie trekken kou en vocht namelijk gemakkelijk vanuit de kruipruimte naar boven, direct je woning in. Als de ruimte groot genoeg is om in te werken, kun je isolatie tegen het plafond plaatsen. Kun je niet in de kruipruimte staan? Dan kun je isolatieparels over de bodem strooien. 

  1. Goedkoop is (soms) duurkoop

Isolatiematerialen verschillen in de mate waarin ze warmte vasthouden, dus de isolatiewaarde. Materialen met een relatief lage isolatiewaarde zijn vaak goedkoper dan materialen met een relatief hoge isolatiewaarde, maar houden uiteindelijk ook minder goed de warmte vast. In dat geval zul je dus alsnog de verwarming vaker aanzetten en dus minder op je energiekosten besparen. 

  1. Check de mogelijkheden voor subsidie

Wist je dat je vanuit de ISDE subsidie kunt aanvragen als je twee of meer energiebesparende maatregelen in je woning toepast? Wanneer je de vloer door een erkend vakman laat isoleren, kun je daar dus subsidie op aanvragen. Zo heb jij je investering nog sneller terugverdiend! 

  1. Vraag diverse offertes op 

Als je interesse hebt in het aanvragen van subsidie, dien je de vloer door een erkend vakman te laten isoleren. Wij raden je in dat geval aan om diverse offertes op te vragen, zodat je de prijzen goed met elkaar kunt vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs betaalt én kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.