Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Voel jij je de laatste tijd niet helemaal fit? Dan komt deze blog je zeker van pas!

Iedereen heeft wel eens momenten wanneer je je niet helemaal fit voelt. Van mentaal tot fysiek, voor een lange of korte periode. Dit hoort natuurlijk bij het leven, want als er ups zijn moeten er ook downs zijn. Echter, het kan ook behoorlijk in de weg zitten en je gemoedstoestand beïnvloeden en dagelijkse activiteiten. Ondanks dat wij geen therapeut of arts zijn hebben we wel een aantal tips die je zeker van pas komen om je op een idee te brengen waar het aan ligt waarom je de laatste tijd niet helemaal fit voelt! Uiteindelijk ken jij jezelf als de beste, maar is het soms even zoeken waar het aan ligt. Wij helpen je daar maar al te graag bij. Dus lees snel verder voor meer informatie. 

Voeding 

Het is algemeen bekend dat voeding veel invloed heeft op hoe je je voelt. Het is tenslotte naast zuurstof basisbehoefte nummer één. Stel jezelf dus vragen als: wat eet ik zo al op een dag? Ben ik ergens allergisch voor? Eet ik gezond? Eet en drink ik veel voedsel met toegevoegde suiker, noem maar op. Wellicht kom je er wel achter dat je jouw eetgewoontes moet aanpassing. 

Beweging 

Naast voeding is het van groot belang voldoende te bewegen. Denk aan een lange wandel of het beoefenen van een sport. Wellicht heb je een kantoorbaan waar je lange dagen op het kantoor doorbrengt en dan vervolgens volledig gesloopt thuiskomt waardoor je geen tijd meer hebt om te sporten. Dit zou dan in verband kunnen staan met het feit dat je je niet fit voelt. 

Omgeving 

Tot slot kan de omgeving waar je in bevindt niet goed is. Denk aan veel stress op het werk, lastige collega’s waar je mee werkt, pestgedrag op school, thuissituatie die niet prettig is noem maar op. Het zijn vaak niet dingen waar je direct iets aan kunt doen, maar het helpt wel om erachter te komen waar het probleem vandaan komt. 

Kom je er toch niet helemaal uit? Dan adviseren wij je om een professional te banderen waar je onderwerpen als: functionele geneeskundeenchronische darmontsteking colitis ulcerosa genezenkunt bespreken.