Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Wat maakt gember zo gezond?

Gember is een specerij met een sterke smaak. Gember vind je in de wortelstok van de gemberplant. Gember kan geraspt of gedroogd gebruikt worden, maar gedroogde gember is scherper van smaak dan verse gember. Je kan ook gemberpoeder maken van gember. Gember kun je bakken of koken maar ook vermalen of in je thee doen. Maar wat maakt gember nu zo gezond? Wij hebben het voor je onderzocht!

Voordelen van gember

Gember bevat erg veel vitamines en mineralen. Gember bevat vitamine B1, B2, B6 en C. Deze vitamine helpen bij je energievoorziening, hartspier, zenuwstelsel, stofwisseling en weerstand. De mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink kun je ook terugvinden in gember. Deze mineralen helpen bij vochtbalans, bloeddruk, sterke botten, sterk gebit, zuurstoftransport, stofwisseling en versterken je spieren. Gember helpt ook tegen misselijkheid en brandend maagzuur. Daarnaast heeft gember ook een ontstekingsremmende werking en helpt het met verbeteren van je reactietijd en werkgeheugen. Gember stimuleert je spijsvertering en heeft een positieve invloed op je maag en darmstelsel. Gember is ook bevorderlijk voor je speekselproductie en gal- en maagsappen.

Afvallen met gember

Gember heeft ook een positieve werking op een stabiele bloedsuikerspiegel. Als deze te hoog is dan zul je meer moeite hebben met vet verbranden. Vaak is dit de boosdoener en kom je aan doordat er weinig verbrand wordt. Gember is een goede aanvulling op een gezond dieet. Je kunt dus ook met gemberthee afvallen! Gemberthee kan op verschillende manieren bereid worden met verschillende ingrediënten erbij.

https://dieetschema.nl/kun-je-sneller-afvallen-met-gember/