Onderzoeksite
Image default
Dienstverlening

Heeft u een stoppenkast? Laat hem vervangen voor een goede groepenkast

Elektra is super belangrijk, het is dan ook van belang dat de elektra veilig is maar vooral goed werkt. Om goed werkende elektra te hebben moeten alle onderdelen niet te oud zijn, de kwaliteit gaat namelijk achteruit wanneer de elektra te oud wordt. Bij een groepenkast is dit al helemaal het verhaal, een groepenkast is dan ook het belangrijkste onderdeel van de elektra. De groepenkast is het belangrijkste onderdeel omdat alle elektra hier vandaan komt. De voorganger van de groepenkast is de stoppenkast, deze is te herkennen aan de witte stoppen die erop zitten. Wanneer je thuis een stoppenkast hebt wordt aangeraden deze direct te laten vervangen, hieronder kun je lezen waarom. 

Veel te oud

Een stoppenkast is echt veel te oud, hij komt dan ook nog maar nauwelijks voor. Doordat een stoppenkast zo oud is kan hij maar weinig spanning verdragen, je zult dan ook zien dat de stoppen vaak doorslaan doordat er te veel spanning op komt te staan. Een nieuwe stoppenkast kan zelfs al minder spanning verdragen dan een nieuwe groepenkast, dit komt doordat er vroeger veel minder gebruik werd gemaakt van elektra. 

Stoppenkast laten vervangen door een elektricien

Wanneer je stoppenkast vervangen moet worden kun je dit het best laten doen door een elektricien, een elektricien is namelijk iemand die heeft geleerd om uiteindelijk met elektra te kunnen werken. Een elektricien is daarnaast ook verantwoordelijk voor alle elektrische installaties en weet dan ook veel van elektra af. Het is belangrijk dat de stoppenkast op een goede manier wordt vervangen voor een groepenkast, wanneer dit niet op een goede manier gebeurd kan het zo zijn dat er veel problemen met de elektra gaan ontstaan. Kies dus altijd voor de beste optie en schakel een elektricien in.