Onderzoeksite
Image default
Aanbiedingen

De verschillen en overeenkomsten tussen crypto’s en papiergeld

De verschillen en overeenkomsten tussen crypto’s en papiergeld

Cryptocurrency’s en papiergeld zijn beide valuta. Net als dat de euro een geldig betaalmiddel is in de wereld, is de Bitcoin dit op het internet. Op het eerste gezicht lijken papiergeld en digitale valuta’s dus vrij veel op elkaar en dat is fijn, want daardoor kun jij het concept cryptocurrency beter begrijpen. Toch zijn er ook grote verschillen tussen de twee. Lees hier verder over welke dit zijn.

De overeenkomsten tussen crypto’s en papiergeld

Crypto’s en papiergeld lijken op het eerste gezicht misschien heel verschillend, maar er zijn ook overeenkomsten tussen deze twee vormen van valuta. Hier zijn enkele overeenkomsten tussen crypto’s en papiergeld:

  1. Beide hebben waarde: Zowel crypto’s als papiergeld hebben een bepaalde waarde die wordt bepaald door vraag en aanbod. Dit betekent dat zowel crypto’s als papiergeld kunnen worden gebruikt om goederen en diensten te kopen en verkopen.

  2. Beide hebben een markt: Zowel crypto’s als papiergeld worden verhandeld op een markt. Crypto’s worden verhandeld op cryptocurrency-beurzen, terwijl papiergeld wordt verhandeld op de valutamarkt. Beide markten hebben hun eigen regels, voorschriften en prijzen.

  3. Beide kunnen worden gebruikt voor internationale transacties: Zowel crypto’s als papiergeld kunnen worden gebruikt voor internationale transacties. Met crypto’s kunt u transacties rechtstreeks uitvoeren zonder tussenkomst van een bank of financiële instelling, terwijl papiergeld meestal wordt omgezet in de lokale valuta van het land waar u transacties uitvoert.

  4. Beide kunnen worden gebruikt voor online betalingen: Zowel crypto’s als papiergeld kunnen worden gebruikt voor online betalingen. Met crypto’s kunt u betalingen direct uitvoeren zonder de tussenkomst van een bank of financiële instelling, terwijl papiergeld meestal wordt gebruikt in combinatie met betalingsgateways of creditcards.

  5. Beide hebben frauderisico’s: Zowel crypto’s als papiergeld hebben risico’s op fraude. Papiergeld kan worden vervalst, terwijl crypto’s vatbaar zijn voor hacks en andere cyberaanvallen.

  6. Beide kunnen worden opgeslagen in een portemonnee: Zowel crypto’s als papiergeld kunnen worden opgeslagen in een portemonnee. Een crypto-portemonnee slaat uw digitale activa op, terwijl een papieren portemonnee uw fysieke geld bewaart.

  7. Beide hebben regelgeving: Zowel crypto’s als papiergeld zijn onderworpen aan regelgeving en wetten. Regulators proberen ervoor te zorgen dat ze veilig worden gebruikt en dat gebruikers worden beschermd tegen fraude.

De verschillen tussen crypto’s en papiergeld

Cryptocurrency’s moet je kopen bij een exchange. Bitvavo is hier een goed voorbeeld van. Ze worden in je wallet geplaatst waarmee je ze kunt beheren, zonder bankrekening of betaalkaart. Vanaf dat moment krijg je met de volgende verschillen te maken.

  • Beheerd door de mensen: crypto’s worden beheerd door de mensen. Er is geen sprake van een bank die het geld beheert en die bepaalt hoeveel er in omloop is. Ook krijg je geen bankrekening, geen rente en krijg je niet te maken met andere tussenpersonen. Jij bent persoonlijk verantwoordelijk voor je crypto’s en niemand anders.
  • De voorraad is eindig: de crypto’s geven van tevoren aan hoeveel munten er in de omloop mogen komen en hier werken ze langzaam naartoe. Dit wordt ook wel de supply cap genoemd. Er kunnen dis niet oneindig munten bij worden geslagen of briefjes bij worden geprint.
  • Geen wisselkoersen: het moment dat je crypto’s aanschaft en weer terugstort daargelaten, is er geen sprake van een wisselkoers. Je kunt met Bitcoins wereldwijd betalen en grenzen bestaan niet. Er zijn ook geen vertragingen in de transacties als deze plaatsvinden tussen twee verschillende landen.

 

https://123cryptokoersen.nl/