Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Fietsen naar je werk, dit zijn de voordelen

Wist je dat er meer fietsen dan mensen zijn in Nederland? Wij houden er dus wel van om de fiets te pakken en de fiets is een groot onderdeel van ons leven. Met de fiets naar werk gaan heeft veel voordelen, die worden hier allemaal besproken. Het is natuurlijk logisch dat als je ver van je werk woont, je met de auto of het openbaar vervoer moet, maar als je werkt in je eigen stad, lees dan vooral verder! Bovendien is fietsen überhaupt gezond dus lees hier vooral waar het goed voor is, en als je niet naar je werk fietst, fiets dan vooral ergens anders heen.

Vetverbranding

Je hoeft niet extra hard of zwaar te fietsen, als je op een normaal tempo fietst, vindt er al vetverbranding plaats in je lichaam. Een half uur per dag fietsen is al voldoende, en alles dat meer is is mooi meegenomen. Pak dus de fiets naar je werk, ook al is het een half uur fietsen, dan heb je al meer dan je dagelijkse beweging gehad. Vooral als je zittend werk doet of weinig beweegt is het belangrijk voor je lichaam om voldoende beweging te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikergehalte daalt. Zo voorkom je overgewicht en diabetes type 2.

Hart en bloedvaten

Als je genoeg beweegt worden afvalstoffen beter afgevoerd en heb je minder kans dat bloedvaten verstoppen. De kans op hart- en vaatziekten wordt dus verminderd als je voldoende beweegt. Een half uurtje per dag is hiervoor voldoende. Als je van jezelf weet dat je al problemen hebt met je hart of bloedvaten is het misschien verstandig om een uur te fietsen per dag. Met de fiets naar werk gaan is dan de ideale oplossing, aangezien je toch naar je werk moet.

Vermindering van stress

Door te bewegen verminder je stress, en een natuurlijke omgeving kan daarbij helpen. Neem dus een mooie route en vermijd drukke kruispunten (die kunnen namelijk weer stress veroorzaken). Gun jezelf rust en fiets desnoods een beetje om voor een rustige route. Als je fietst maak je endorfine en serotonine aan, waardoor stress vermindert. 

 

Fietsen heeft zoveel voordelen, wij zijn fan en raden het iedereen aan. Of je nu naar je werk fietst, boodschappen doet op de fiets of gewoon op je vrije dag een mooie route gaat fietsen, ga ervoor en fiets jezelf gezond!