Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een lasbedrijf?

Lassen is een verbindingstechniek waarbij je vooral metalen aan elkaar last doormiddel van warmte en druk. Eerst verwarm je het stuk wat verbonden moet worden aan iets anders totdat het een beetje vloeibaar wordt. Daarna gebruik je druk om er een ander materiaal aan vast te krijgen. Er zijn vele lasprocessen ontwikkeld, dus je hebt niet een lasmethode wat je voor alles kunt gebruiken. Elke methode heeft ook zo z’n voor- en nadelen. Wanneer er iets gedaan moet worden wat met lassen te maken heeft kun je een lasbedrijf inhuren. Dit bedrijf heeft de nodige ervaring en certificaten om goed werk af te leveren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Lasbedrijf met een U-stamp certificaat

Wanneer een lasbedrijf een U-stamp certificaat heeft behaald laat dat zien dat ze echte topkwaliteit leveren. Je krijgt dit certificaat namelijk niet zomaar van de ASME (Amercian Society of Mechanical Engineers). Hier gaan vele strenge testen aan voor af. Maar het lasbedrijf die je kunt inhuren zal dit op de website vermelden wanneer het certificaat is behaald. Het lasbedrijf is vooral gespecialiseerd in MIG-lassen, MAG-lassen, TIG-lassen en OP-lassen. Deze processen gebeuren allemaal op een andere manier.

Werken bij een lasbedrijf?

Wil jij werken bij een lasbedrijf? Dat kan uiteraard. Je moet alleen wel eerst een opleiding tot lasser hebben gevolgd. Dit kan in de vorm van een studie of een cursus. Let er ook even op wat ze precies van je vragen bij een vacature. Wil je namelijk bij een U-stamp gecertificeerd lasbedrijf gaan werken dan verwachten ze natuurlijk wel kwaliteit. Dan zul je misschien wel een Mbo-opleiding hebben gevolgd tot lasser. Gelukkig is er voldoende werk te vinden als lasser. Lasbedrijven staan namelijk te springen om goede lassers. Zorg er dus voor dat je wat diploma’s, certificaten en werkervaring op zak hebt.