Onderzoeksite
Image default
Dienstverlening

Een haagbeuk is zeer geschikt voor in het Nederlandse klimaat

Wilt u ook zo’n mooie haagbeuk in uw tuin planten? Natuurlijk wilt u dan een haag van goede kwaliteit. Kies daarom voor een haagbeuk van een specialist als Roelands Boomkwekerijen. Waarom? Niet alleen omdat zo’n haag heel mooi is, maar ook omdat een haagbeuk ontzettend goed geschikt is voor het soms gure, Nederlandse klimaat. Een haagbeuk wordt veel gebruikt in Nederlandse tuinen, omdat deze plant een mooi dicht bladerdek heeft met mooie grote bladeren. Ook hebben haagbeuken een mooie, gladde stam. Een haagbeuk doet bij de kroon en bij de stam denken aan een echte beuk, maar het is niet eens familie.

De goede eigenschappen van een haagbeuk

In de maanden april en mei staat een haagbeuk in bloei, waardoor ze stuifmeel verspreiden via de lucht. Op deze manier vermeerdert de plant zich gemakkelijk. Ook is deze plant zeer gezond, niet alleen voor uzelf, maar een haagbeuk is ook een zeer sterke plant. Hij is niet zo vatbaar voor ziektes. Ook heeft u het hele jaar door privacy met een beukenhaag, omdat deze plant ook in de winter bladhoudend is. Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor een haagbeuk wanneer u een heg wilt aanleggen. Dat is ook een reden waarom u haagbeuken vaak ziet in plantsoenen, parken en andere groenvoorzieningen die beheerd worden door de overheid. Een haagbeuk wordt ook vrij breed, waardoor het een goede beschutting creëert. Heeft u niet zoveel ruimte in uw tuin, dan is het misschien beter om een andere haagplant te kiezen.

Kies voor een haagbeuk van een specialist

Wanneer u een beukenhaag wilt aanleggen, dan wilt u natuurlijk haagbeuken aanschaffen van hoge kwaliteit. Dit kan bij Roelands Boomkwekerijen in Zundert. Zij zijn al jaren actief, en in die jaren hebben ze een ruim assortiment opgebouwd met veel verschillende soorten beuken. Wilt u weten waaruit u keuze heeft? Vraag naar de mogelijkheden en om advies.

https://www.roelandskwekerij.com/