Onderzoeksite
Image default
Dienstverlening

Tips om te besparen met je wasmachine

Het gebruik van een witgoed apparaat is nodig voor uw dagelijkse huishouden. Een witgoed apparaat, zoals een wasmachine, is ook daarom één van de grootste energiegebruikers in het huishouden. Je zou eventueel met de hand kunnen wassen om het duurzamer te houden, maar daar heeft tegenwoordig niemand tijd meer voor.

Wij hebben hier de 5 tips om jou makkelijk te laten besparen op je energiekosten met je witgoed apparaat. En het is ook nog eens goed voor het milieu!

Tip 1: Eco-stand

De meeste mensen schrikken van de eco-stand omdat dit wasprogramma vaak lang duurt dan een reguliere programma. Het duurt inderdaad wat langer, maar hier wel veel zuiniger dan ieder ander wasprogramma.Daarnaast kun je ook op lagere temperatuur wassen met de eco-stand aan. Dit zorgt ervoor dat je nog minder energie verbruikt. Hierdoor bespaar je veel geld en is je was net zo schoon zoals altijd.

Tip 2: Lage temperatuur

Wist je dat het wassen op lage temperatuur je veel geld bespaard?    Vaak is het niet eens nodig om je was op hoge temperatuur te wassen. Het wassen op een lage temperatuur zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt. Wel raden we aan om eens in de zoveel tijd op 90 graden te wassen, dit zorgt er namelijk voor dat je wasmachine ook schoon blijft!

Tip 3: Type wasprogramma

Je hebt tegenwoordig veel verschillende wasprogramma waar je uit kunt kiezen. Maar niet elk programma is even zuinig.Het wasprogramma fijnwad gaat namelijk veel minder zuinige om met stroom en water dan een wasprogramma voor kantoen. Ook denken veel mensen dat hoe korter een wasprogramma duurt hoe zuiniger het is, maar dat is helemaal niet waar! Korte wasprogramma zorgen ervoor dat de wasmachine veel meer stroom verbruikt zodat het water sneller opgewarmd kan worden tot een hogere temperatuur. Lange wasprogromma’s nemen de tijd om het water te verwarmen waardoor ze dus minder stroom nodig hebben. Hierdoor zijn lange wasprogramma’s dus veel zuiniger dan korte wasprogramma’s. Het verwarmen van het water heeft de grootste invloed op het energieverbruik van de wasmachine.

Tip 4: Wasmachine volladen

De meeste mensen weten niet hoeveel kilo was ze in hun wasmachine of droger kunnen stoppen. Het is erg zonde om je wasmachine of droger te laten draaien als die niet helemaal vol zit. Het is cruciaal om gebruik te maken van de capaciteit van de inhoud van je wasmachine of droger. Vaak past er veel meer was in de trommel dan iemand denkt. Dit scheelt toch weer een aantal wasjes, waardoor je ook veel minder energie gebruikt, en uiteindelijk minder kwijt bent aan je maandelijkse lasten.

Tip 5: Centrifugeren i.p.v. droger

Wist je dat een droger meer tijd nodig heeft dan de centrifuge stand op je wasmachine? Het is daarom verstandiger om je was op de hoogste stand te centrifugeren zodat het daarna korter in de droger kan. Uiteraard is het veel zuiniger om je was op te hangen zodat het droogt.

https://www.witgoedserviceholland.nl/