Onderzoeksite
Image default
Gezondheid

Zorgtoeslag

Sinds 2006 is de zorgverzekeringswet in het leven geroepen door de overheid. Elke inwoner van Nederland of diegene die in Nederland loonbelasting betaald, dient zich verplicht te verzekeren voor geneeskundige zorg. Een verzekering voor de zorg is in alle soorten te verkrijgen, verplicht is een standaard basispakket die eventueel kan worden uitgebreid met een aanvullende zorgverzekering. Aangezien dit voor velen een vrij hoog bedrag is, kan men in veel gevallen een zorgtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. In dit artikel kunt u meer informatie vinden over de voorwaarden en hoogtes hiervan.

Allereerst moet u aan de volgende voorwaarden voldoen, u dient minimaal 18 jaar of ouder te zijn, u dient een Nederlandse nationaliteit of verblijfsvergunning te hebben, u maakt gebruik van een Nederlandse zorgverzekering, uw jaarlijkse inkomen is niet hoger dan € 27.012 als alleenstaande of maximaal € 33.764 bij een gezamenlijk inkomen. Verder mag u beschikken over een maximaal vermogen van €106.941 als u alleenstaand bent, of maximaal €131.378 gezamenlijk vermogen als u een fiscale partner hebt. In enkele gevallen is het mogelijk zorgtoeslag te ontvangen wanneer u in het buitenland woont. Enkele voorbeelden hiervan, u ontvangt een AOW of pensioen van het ABP, u krijgt uitkering vanuit Nederland, u studeert of werkt in het buitenland en maakt gebruik van een Nederlandse zorgverzekering.

De minimale hoogte van de door u te ontvangen maandelijkse toeslag is €2.00 zonder toeslagpartner en €77.00 met een meervoudig inkomen. 
De maximale toeslag krijgt u bij een jaarinkomen van €19.000 of minder, u ontvangt per maand een bedrag van €83.00, met een toeslagpartner is dit €158.00. Wat u kan ontvangen is per salaris en vermogen verschillend, via het internet zijn er verschillende handige websites waarmee u de hoogte van uw zorgtoeslag precies kan laten berekenen.

Zorgtoeslag kunt u aanvragen via de website www.toeslagen.nl van de belastingdienst of via uw eigen belastingadviseur of accountant.
De toeslag wordt uitbetaald door de belastingdienst rond de 20ste van elke maand. U ontvangt de toeslag altijd voor de maand erop, dit kan dus aanzienlijk schelen in de hoogte van uw zorgverzekering.

Door de zorgtoeslag hoeft u minder te betalen voor de zorgverzekering, aangezien u een toeslag krijgt van de overheid. Wanneer u echter nog meer wilt besparen is het slim om zorgverzekeringen te vergelijken. Voor de goedkoopste zorgverzekering kunt u kijken op Overstappen.nl. Hier kunt u alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

http://www.goedkopezorgverzekering.nl/